fbpx

Ook zomerse werkzaamheden bij GVB en RET

Niet alleen treinreizigers hebben deze zomer last van werkzaamheden, ook metroreizigers moeten opletten. Zo kan de Amsterdamse metro van zondag 6 tot en met vrijdag 25 juli niet rijden tussen Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI. De Rotterdamse metro rijdt van maandag 21 juli tot zondag 31 augustus niet vanaf Rotterdam Slinge richting Spijkernisse De Akkers.

Werkzaamheden metro Amsterdam
In de periode 6 t/m 25 juli vervalt  GVB-metrolijn 51, lijn 50 rijdt slechts tussen 
Isolatorweg en Amsterdam Zuid. De werkzaamheden zijn nodig vanwege de aanleg van de Noord/Zuidlijn. De overige metro´s rijden normaal. Ter vervanging van metrolijn 51 en de ingekorte lijn 50 laat het GVB pendelbussen rijden en rijdt tramlijn 5 vaker. Zie website GVB.

Werkzaamheden metro Rotterdam
De RET gaat metrosporen vervangen tussen emplacement Waalhaven en station Tussenwater, de oude sporen zijn na veertig jaar intensief gebruik versleten. Tijdens de werkzaamheden rijdt metro D niet tussen de stations Slinge en De Akkers in Spijkenisse. Er worden bussen ingezet. Metrolijn C rijdt wel gewoon naar Spijkernisse. Deze lijn verbindt Capelle aan den IJssel De Terp via Rotterdam Beurs met Spijkernisse De Akkers. Die lijn stopt niet in Portugaal en Rhoon. Die reizigers zijn op pendelbussen aangwezen.