fbpx

OV acties op zondag 6 november lijken van de baan

28 okt 2011 11:44

De aangekondigde 24 uursstaking in het openbaar vervoer in de drie grote steden volgende week zondag gaat waarschijnlijk niet door. Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD) gaat in op een uitnodiging van de bonden voor een gesprek.

Als de bonden de minister op tijd te spreken krijgen, staakt het ov de niet, laten ze weten. Het ministerie streeft ernaar dat het gesprek inderdaad volgende week plaatsvindt, zo meldt een woordvoerder.

De actievoerders hadden de minister op 19 oktober in een brief uitgenodigd voor een gesprek. De medewerkers van de gemeentelijke vervoerbedrijven voeren al maanden actie tegen de aangekondigde bezuinigingen van 120 miljoen euro op het openbaar vervoer in de drie grote steden. Ook zijn ze het niet eens met de verplichte openbare aanbesteding van het openbaar vervoer. Het stadsvervoer lag daarom al meerdere keren plat.

Abvakabo FNV waarschuwt dat het uitstel niet betekent dat de stakingen van de baan zijn. "Het is een stap in de goede richting. Maar mocht de minister niet genoeg te bieden hebben, dan staken we later alsnog", aldus een woordvoerder van de bond.

(c) Novum