fbpx

Poortjes Amsterdam Centraal in de nacht gesloten

19 apr 2016 8:59

Vanaf maandag zijn tussen 23.15 uur en 5.00 uur alle poortjes van Amsterdam Centraal gesloten. Alleen met een geldig treinkaartje kunnen de poortjes nog geopend worden. NS zegt dat het vooralsnog gaat om een proef van een week, maar als de proef succesvol is blijven de poortjes in de avonduren gesloten.

Op diverse andere stations zijn de poortjes al gesloten. Rotterdam Centraal was het eerste grote station waar de poortjes alleen nog maar open gaan met een geldig treinkaartje. NS wijst erop dat treinreizigers met gesloten poortjes niet meer kunnen vergeten uit te checken en volgens het spoorbedrijf voelen reizigers zich veiliger met gesloten OV-chipkaart-poortjes.

"In de treinen die Amsterdam Centraal aandoen, attenderen wij (internationale) reizigers de eerste weken op het sluiten van de poortjes en het gereedhouden van hun vervoerbewijzen om uit te kunnen checken", zegt een woordvoerder van NS. 

Reizigers zonder OV-chipkaart of zonder OV-chipkaart met voldoende saldo en/of geldig NS-reisproduct kunnen de andere zijde van het station bereiken via de Cuijperspassage, de nieuwe loop- en fietsroute naast het station. Dit is een looproute van zo’n 3 tot 5 minuten.