fbpx

Proef nieuwe abonnementen succes

27 jul 2011 15:04

Per 1 augustus start NS met nieuwe abonnementen. Om de nieuwe abonnementen alvast te testen hebben afgelopen maand 1500 reizigers een uitnodiging gekregen om als eerste nu al een nieuw abonnement aan te schraffen. Vooral Dal Vrij en Weekend Vrij zijn bij de testgroep populair, meldt NS tegenover treinreiziger.nl.

"Van de 1500 reizigers hebben nu 500 reizigers een nieuw abonnement aangeschraft, maar dit aantal groeit per dag" zegt een woordvoerder. Hij vervolgt: "Het animo is groter dan wij hadden gedacht". Meest populair is het nieuwe abonnement Dal Vrij, gevolgt door Weekend Vrij. Van de groep die nu al reist met de nieuwe abonnementen, krijgt NS positieve reacties.

Borg
Wel zijn er veel vragen over de borg van € 10,- die reizigers betalen, ook als ze met hun abonnement gratis kunnen reizen."De borg wordt afgeschreven bij de incheck en bij de uitcheck komt het bedrag weer terug op de kaart. We zijn nog op zoek naar een passende oplossing om dit te veranderen" zegt de NS woordvoerder. Op het moment een abonnement geen recht geeft op vrij reizen zal de borg blijven.  

Dal Voordeel
Vanaf 1 augustus kan iedereen de nieuwe abonnementen bestellen. Vanaf dat moment kunnen nieuwe klanten geen voordeelurenabonnement meer afsluiten. Wel kan men kiezen voor Dal Voordeel, de opvolger van de voordeelurenkaart. Deze kaart geeft echter niet in de avondspits korting.

Korting
NS is voorbereid op de belangstelling voor de nieuwe abonnementen. Iedereen die een nieuw abonnement besteld, krijgt het eerste jaar € 5,- per maand korting (uitgezonderd Dal Voordeel). De korting geldt voor iedereen die dit jaar een nieuw abonnenemt afsluit.

Overzicht van de nieuwe NS abonnementen