fbpx

Reiziger moet juist niet wennen aan storing

09 jun 2016 9:54

Het blijft onaanvaardbaar dat er grote verstoringen van de treindienst zijn als er in Utrecht "één wisseltje kapot is´´. "Daar hoeven reizigers niet aan te wennen, laat staan zich bij neerleggen," vindt reizigersclub Maatschappij voor Beter OV.

Het is de club in het verkeerde keelgat geschoten dat een ProRail-woordvoerder gisteren stelde dat "we maar moeten wennen" aan storingen en vertragingen. Woensdagochtend was er veel vertraging en hinder op meerdere trajecten van en naar Utrecht Centraal, door een wisselstoring. Ook de dag daarvoor was er al een wisselstoring geweest. ProRail is er bezig aan een flinke klus, onder meer om de sporen om te leggen. In media legde ProRail uit dat "we er met zijn allen rekening mee moeten houden en eraan wennen." En: "Wil je naar een hoger niveau qua spoor, dan moet je hier doorheen."

Voor Beter OV vindt dat er meer preventief onderhoud moet gebeuren en storingsploegen standby moeten staan. Voor Beter OV-voorzitter Rikus Spithorst: "De werkzaamheden in Utrecht
zijn er met name op gericht, dat treinen van en naar het station sneller kunnen rijden. Maar het enige wat tot nu toe sneller lijkt te gaan, is ontwrichting van de treindienst."

(c) ANP / Treinreiziger.nl