fbpx

Reizigersgroei Eurostar zet door

18 feb 2015 13:29

Opnieuw heeft Eurostar meer reizigers weten te trekken. In 2014 werd de grens van 150 miljoen reizigers gepasseerd. De hogesnelheidstrein tussen het Europese vasteland en het Verenigd Koninkrijk bestaat sinds 1994.

Het aantal reizigers zit de laatste jaren in de lift. Vorig jaar reden in totaal 10,4 miljoen mensen met de Eurostar onder het Kanaal door. Dat waren er 3 procent meer dan in 2013. Vooral zakenreizigers gingen vaker met de trein. Eurostar schrijft dit toe aan het herstel van de Britse economie. 

De omzet van Eurostar klom vorig jaar met 1 procent tot 867 miljoen pond, meldde de treindienst woensdag. Omgerekend is dat bijna 1,2 miljard euro. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 55 miljoen pond, een groei van 2 procent.

Komende jaren zal het aantal reizigers bij Eurostar waarschijnlijk verder toenemen. In december vorig jaar werd de ticketverkoop geopend voor een aantal nieuwe bestemmingen die Eurostar nu ook aandoet. Reizigers kunnen nu het hele jaar door rechtstreeks vanuit Londen naar het zuiden van Frankrijk treinen, met stops in Lyon, Avignon en Marseille.

Eurostar investeert verspreid over een aantal jaren meer dan 1 miljard pond in nieuwe treinen en het verbeteren van de dienstverlening. Het nieuwe treinmodel dat wordt geïntroduceerd, de Eurostar E320, kan wel negenhonderd passagiers vervoeren. Dat is ruwweg een vijfde meer dan het materieel dat nu rondrijdt.

(c) ANP