fbpx
Foto: Guus van de Wetering (NS/GUUS PR)

Rover en politiek hebben kritiek op spoorchaos

18 dec 2009 16:55

ROVER vindt de chaos bij de spoorwegen van donderdag 17 december onnodig. Dat meldt de organisatie in een persbericht. Wegens sneeuwval werd de dienstregeling deze dag rond Utrecht bijna volledig platgelegd, chaos en enorme vertragingen in heel Nederland waren het gevolg. De spoorsector kwam uiteindelijk met een negatief reisadvies voor de trein.

"De sneeuwval was al lang van tevoren aangekondigd, maar door het niet werken van wisselverwarming en door slechte informatievoorziening stonden treinreizigers de hele dag in de kou", aldus ROVER. 

Voorspeld
ROVER vindt het kwalijk dat ProRail zich niet beter op de winter heeft voorbereid. "Temeer omdat dit niet voor het eerst is. De komst van de sneeuw was al dagen eerder voorspeld. Op diverse plaatsen heeft de wisselverwarming niet gewerkt, waardoor wissels vastvroren" zo zegt de reizigersorganisatie. 

Politiek
In de Telegraaf uitte diverse politieke partijen al forse kritiek op de spoorsector. SP-Kamerlid Roemer zegt in De Telegraaf: "Dit is prutswerk. Het is te zot voor woorden dat er door een paar vlokken sneeuw zoveel treinen uitvallen." 
Roemer krijgt bijval van de VVD. "Onvoorstelbaar en absoluut amateuristisch", kritiseert VVD-Kamerlid Aptroot. "Als het nou dertig graden vriest en er zit een wisseltje vast, oké. Maar het is slechts een enkele graad onder nul en er ligt een beetje sneeuw. Dan kunnen toch niet ineens zo veel treinen stilstaan?"
Ook het CDA heeft geen goed woord over voor de storingen.

Europa
Ook in België werd het treinverkeer ernstig ontregeld. Maar ook in België heeft de politiek felle kritiek op de vertragingen. In Frankrijk ondervond het treinverkeer eveneens hinder. Zo kampte de TGV tussen Parijs en Lyon met vertragingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *