fbpx
Foto: Stefan Verkerk Fotografie

Samenreiskorting en Groepsretour keren terug

01 jul 2020 11:35

Het advies om alleen noodzakelijke reizen per trein te maken is vanaf vandaag vervallen. Daarnaast is het vanaf vandaag ook weer mogelijk om gebruik te maken van het NS Groepsticket en Samenreiskorting.

Samenreiskorting

NS deed de Samenreiskorting 12 mei in de ban, als coronamaatregel. “Vergelijkbaar met de oproep van bijvoorbeeld supermarkten en tuincentra, vraagt NS aan reizigers om zoveel mogelijk alleen te komen”, gaf NS als uitleg. Daar komt nu dus verandering in, omdat niet-noodzakelijke reizen niet langer afgeraden worden.

De regeling Samenreiskorting is bedoeld voor reizigers met een NS-abonnement. Die kunnen in de daluren tot drie reizigers met 40% korting meenemen. Het spoorbedrijf wil reizigers laten weten dat ze weer welkom zijn.

Groepsretour

Ook het groepsretour, een kaartje waarmee groepen samen voordelig kunnen reizen, keert weer terug. Dat was al voor 12 mei tijdelijk stopgezet. Voordelige treinkaartjes zijn vooralsnog niet beschikbaar, al heeft Treinreiziger.nl wel enkele tips om te besparen op een treinkaartje.

Al eerder maakte NS bekend dat per vandaag de fiets weer mee mag met de trein. Het is de bedoeling dat reizigers dat wel vooraf aanmelden, al is dat formeel niet verplicht.

Mondkapje

Wie met de trein wil reizen moet overigens nog steeds een mondkapje in het openbaar vervoer dragen. Mondkapjes voor het OV zijn te koop via onder andere caredelta.nl.

12 gedachten aan “Samenreiskorting en Groepsretour keren terug”

 1. Wouter G. schreef:

  Wanneer zijn dan weer nieuwe actietickets te koop, inclusief de Spoordeelwinkel? En gaat de boekenweekreisdag nog door?

  1. Erno-Berk schreef:

   Actietickets, spoordeelwinkel en boekenreisdagen lijken mij nog steeds niet gepast, want je moet voorkomen dat de treinen overvol raken en de 1,5 meter niet meer gehanteerd worden. Er is een groot verschil tussen enkel noodzakelijk reizen enerzijds en actietickets/spoordeelwinkel/boekenreisdagen. Bij de eerste zijn de treinen te leeg, bij de tweede zijn de treinen te vol. Nu wordt er gezocht naar een nieuwe balans waarbij de treinen niet te leeg en niet te vol zijn. Zeker in het weekend.

   1. Tim schreef:

    Je kunt nog wel jaren willen blijven doorrijden met lege treinen maar dat wordt financieel toch een probleem.

   2. Brabo schreef:

    In de trein geldt de 1.5 meter niet en daarom geldt daar een mondkapjesplicht.

 2. Bozevrouw schreef:

  Zolang de muilkorf verplicht is, ga ik wel met de auto. Vreselijk hypocriet om enkel de reiziger daarmee te belasten. Ook een medewerker kan besmet zijn, en met de niet medisch werkzame kapjes die iedereen draagt is het doel voorbij geschoten.

  1. Ariën schreef:

   Beetje onzin wat u zegt. Ook treinpersoneel dient een mondmasker of spatmasker in publieke ruimten te dragen.

  2. dries molenaar schreef:

   Er zijn al veel te veel boze vrouwen in het OV. Altijd voordringen en altijd wat te zaniken.

 3. Frans Eekhout schreef:

  Haastige spoed is zelden goed, zegt het spreekwoord, dus laten we rustig beginnen met enkele herstart reis mogelijkheden en als de situatie het toelaat om terug te keren naar het “oude normaal” waarin reizen in al zijn vormen zonder beperkingen kon worden gemaakt. In het “nieuwe normaal” is het van belang dat men – of men het mee eens is of niet – de mondkapjes en andere maatregelen respecteert om veilig en gezond reizen en leven mogelijk te maken. In Duitsland is zelfs een mondkapje in winkels, ook voor het personeel verplicht, Nederland niet naast het gebruik van het openbaar vervoer. Laten we daarom onderstaande slogan niet vergeten : GENIET VAN ALLES WAT JE MAG EN KAN BELEVEN ! TREUR NIET OM WAT JE NIET HEBT, MAAR WEES BLIJ MET WAT JE WEL HEBT…, citaat van Sef-Quotes.

 4. Stokbosveen schreef:

  RTL Nieuws liet twee dagen geleden zien middels verborgen camera-opnamen dat er nog steeds niezende en hoestende mensen in de trein zitten. Die deden hun mondkapje af op te hoesten en te niezen.

  En nu is iedereen weer welkom in de trein. Het is een kwestie van tijd en dan moeten alle beperkende maatregelen weer ingevoerd worden. Omdat er mensen zijn die zich niet aan de regels willen houden.
  Nee, mij zul je niet meer zien in de trein/bus/metro.

 5. Frans Eekhout schreef:

  Als je een alternatief hebt om op je plaats van bestemming te komen, bijvoorbeeld auto, (elektrische) fiets, brommer enz. of met een ander kan meeliften en het gestelde doel kantoor, winkel, school e.d. binnen handbereik ligt kan ik het mij voorstellen dat men het Openbaar Vervoer links laat liggen. MAAR als het alternatief NIET voorhanden ligt, men geen rijbewijs heeft en men genoodzaakt is om met het OV te reizen, teleconferentie niet mogelijk is en zelfs met het vliegtuig moet reizen, dan is het dilemma een noodzakelijk risico en probeert men het risico zoveel als mogelijk is te beperken en een Geluks
  en Bescherm Engeltje bij je te hebben om de doelen of taken of werkzaamheden te kunnen maken. Het is ook een kwestie van beter aan elkaar denken, rekenschap geven en houden om het niet van kwaad tot erger te laten worden. Nu is het een zure appel om erin te bijten, hopelijk wordt het straks weer een Gezonde Zoete appel waar we van kunnen genieten en dat iedereen met of zonder reisalternatief onbezorgd en vrij en zonder beperkingen kan reizen met meer sociaal gevoel voor elkaar dan we tot nu toe wellicht hebben gehad en gebruik kunnen maken van o.a. een Samenreiskorting of groepsretour.
  Fijn als je anders dan gebruikelijk mag en k a n reizen, behoedzaam als je niet anders kan of moet reizen…

 6. Karel Geerts schreef:

  De meeste treinen zijn nog steeds voor 80-90% leeg. De tijd begint te dringen.

 7. Anoniem schreef:

  Komende actie treinkaartjes van Kruitvat nu ook weer beschikbaar

Reacties zijn gesloten.