fbpx

Schultz geeft opnieuw extra geld voor toezicht OV

25 okt 2012 11:37

Minister van Infrastructuur Melanie Schultz (VVD) wil opnieuw extra geld steken in de proef met scherper toezicht in het openbaar vervoer. Het project moet daardoor nog eens zes maanden langer door kunnen gaan. Dat schrijft de minister woensdag in een brief aan de Tweede Kamer.

In augustus besloten Schultz en haar collega van Binnenlandse Zaken ook al eens voor extra geld te zorgen, zodat de proef in ieder geval nog twee maanden door kon gaan tot 1 november. Schultz vindt eigenlijk dat lokale en regionale overheden er samen met vervoerders voor moeten zorgen dat het toezicht op orde is.

De resultaten van onderzoeken naar onder meer de proef zijn er echter nog niet. De partijen zouden die resultaten nodig hebben om een goed plan op te kunnen stellen.

Dat de minister nu opnieuw over de brug komt, komt volgens haar om ervoor te zorgen dat de ongeveer zestig veiligheidsmedewerkers die de afgelopen veertien maanden goed werk hebben gedaan zekerheid hebben over hun baan. Wel waarschuwt ze dat het de laatste keer is dat ze geld steekt in het project. "Wat mijn betrokkenheid betreft gaat het nu nadrukkelijk om een laatste financiële bijdrage aan deze pilot."

De proef met verbeterd toezicht vindt plaats bij Arriva, Veolia, Syntus en Connexxion in Noord-Brabant, de regio Amsterdam, Zuid-Holland, de regio Eindhoven en Almere. CNV Vakmensen stelde eerder dat de overlast daar in het eerste halfjaar met gemiddeld zestien procent daalde.

(c) Novum