fbpx

Station Nijmegen Goffert bijna klaar

20 nov 2014 10:31

Op 14 december gaat station Nijmegen Goffert open voor reizigers. Het station zal na 11 maanden bouwen, binnen tijd, budget en volgens plan worden opgeleverd door ProRail. Er wordt nu nog even flink doorgepakt. Reizigers krijgen deze zaterdag daarom nog één keer te maken met hinder, meldt spoorbeheerder ProRail.

Vanwege de werkzaamheden aan het spoor en perrons is er deze zaterdag 22 november geen treinverkeer mogelijk. Er worden tussen Oss en Nijmegen snelbussen ingezet. Ook op andere trajecten wordt dit weekend aan het spoor gewerkt, bijvoorbeeld rond Schiphol. Maar ook tussen Eindhoven en Venlo.

Aannemer Dura Vermeer zal het station Nijmegen Goffert afronden. Trappartijen worden afgebouwd, leuningen gemonteerd, het spoor op orde gebracht. In de nachten monteren ze vertrekseinen voor treinen en het plafond van het viaduct krijgt nieuwe beplating. Na de opening heeft de aannemer, zoals gepland, tot april 2015 voor restwerkzaamheden, zoals beplanting van het talud.

Het nieuwe station wordt in de dienstregeling 2015 in de spits vier maal per uur bediend. Want naast de bestaande Sprinter Nijmegen – Den Bosch – Deurne, gaan er in de spits extra Sprinters rijden tussen Nijmegen en Wijchen.