fbpx

Streng beleid treinen Koninginnedag Noord-Holland

18 apr 2011 17:14

Dit jaar wordt een streng beleid gevoerd door de Nederlandse Spoorwegen in Noord-Holland op Koninginnedag. Dat komt doordat vorig jaar de dienstregeling vastliep doordat mensen aan de noodrem trokken en verder liepen over het spoor. Dat heeft het Noordhollands Dagblad gemeld.

De dienstregeling van en naar Amsterdam Centraal was vorig jaar uren lang ontregeld. Enige tijd reden er zelfs helemaal geen treinen van en naar de hoofdstad. De problemen werden veroorzaakt door feestgangers die al de nodige alcohol hadden genutigd. De probleemtreinen kwamen vorig jaar met name uit Noord-Holland.

Om herhaling te voorkomen zal NS dit jaar op Noord-Hollandse stations extra personeel inzetten. Ook wordt dit jaar alcohol geheel verboden rond de trein. Het extra personeel zal het alcoholverbod controleren. Ook zullen zij de vervoersbewijzen controleren. Wie toch nog voor de grap aan de noodrem durft te trekken, kan rekenen op streng optreden van de spoorwegpolitie. 

Met de drooglegging wil de NS het signaal afgeven dat Koninginnedag een feestje is, maar vooral ook een feestje moet blijven. "Verreweg het grootste deel van de reizigers veroorzaakt geen overlast. Het gaat ons om de aanpak van die kleine groep die overlast geeft." Mensen die te dronken zijn kan de toegang tot de trein worden ontzegd.

Op de foto een aantal van de spoorlopers van vorig jaar.