fbpx

Thalys breekt record door verjaardagsactie

27 mei 2016 10:11

Thalys heeft op 20 mei 235.700 treintickets verkocht. Dat komt neer op ruim 900 volgeboekte 2e-klas-treinen. Op die dag verkocht het bedrijf vanwege het 20-jarig bestaan alle treintickets in de 2e klas naar alle dagelijks bediende bestemmingen voor 20 euro. 

Nog nooit eerder verkocht Thalys zoveel treinkaartjes op één dag. "We zijn trots op het uitzonderlijke succes van deze promotie. We hopen dat dankzij deze nooit eerder geziene actie en dankzij de duizenden tickets die nog steeds voor een verlaagd tarief beschikbaar zijn, meer mensen een nieuwe reiservaring zullen kunnen beleven op één van onze bestemmingen," reageert een Thalys-woordvoerder.

Met name Nederlanders reageerden zeer enthousiast op de actie. Daardoor raakte de website van NS International in de ochtend overbelast. De website van Thalys had de hele dag moeite om de vraag aan te kunnen. Ook Duitsers, Fransen en Belgen waardeerden de aanbieding.

Het gevolg is wel dat diverse treinen in de 2e klas volledig zijn volgeboekt. Normaal gesproken komt dat sporadisch voor, maar sommige treinen in juli en augustus zijn in de 2e klas nu al compleet uitverkocht. Met name rond het weekend komt dat voor. 

De vraag is of Thalys daardoor de komende maanden nog voldoende kan inspelen op de vraag. Het bedrijf verwacht geen problemen en wijst erop dat er vanaf 20 mei 20 dagen lang nog 50.000 tickets in de aanbieding zijn. Die zijn dan wel duurder dan 20 euro.