fbpx

Thalys treinen blijven uitvallen

Thalys kampt nog steeds met veel defecte treinen en ziet zich genoodzaakt om ook komende week de dienstregeling aan te passen. Tussen 4 januari en 11 januari schrapt Thalys in totaal 45 ritten tussen Brussel en Parijs. Normaal rijdt de Thalys 25 maal per dag tussen de beide steden. Sinds 24 december is er sprake van een aangepaste dienstregeling.

Vanuit Nederland rijden alle Thalys treinen normaal. Wel kunnen sommige treinen vertraagd zijn. Enkel tussen Brussel en Parijs worden Thalys treinen opgeheven. Met name komende vrijdag – 8 januari – zullen de nodige treinen worden opgeheven. Het gaat dan om 11 ritten.

Glas
Sinds 24 december is er bij Thalys sprake van een uitgedunde dienstregeling. Voor kerst liet een woordvoerder van Thalys weten dat er 9 van de 26 Thalys stellen defect zijn. "´Door de grote sneeuwval en koude temperaturen hebben zich sneeuw en ijs opgehoopt onder de treinstellen. Omdat een Thalys altijd met een zeer hoge snelheid andere treinen kruist, komen ijsblokken los en die worden tegen de tegenovergestelde trein gekatapulteerd. Daardoor ontstaat glasbreuk." aldus de Thalys woordvoerder.
Maar gevaarlijk is het niet, haast de woordvoerster zich."´Want het glas van een Thalys bestaat uit meerdere lagen en het is alleen de buitenste die stuk gaat. Er werd niemand gewond."