fbpx

Toch weer stakingsdreiging stedelijk openbaar vervoer

04 nov 2011 14:44

Medewerkers van de stadsvervoerders in de drie grote steden gaan mogelijk binnenkort toch staken. Zo´n actie zou op zijn vroegst eind volgende week plaatsvinden. Verkeersminister Melanie Schultz van Haegen (VVD) gaat niet in op een voorstel van de vakbond, meldt een woordvoerder van vakbond Abvakabo FNV vrijdag.

Abvakabo FNV had voorgesteld de geplande aanbesteding van het ov in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag met een halfjaar uit te stellen tot 1 juli 2013. In die tijd kan onderzoek worden gedaan naar het behoud van het huidige lijnennet en werkgelegenheid.

Schultz van Haegen gaat hier volgens de bond echter niet mee akkoord. De vakbond gaat dit bespreken met de leden. "De kans is vrij groot dat gaat worden besloten acties te gaan voeren", aldus een zegsvrouw.

Het openbaar vervoer in de drie grote steden zou aanvankelijk zondag voor 24 uur plat liggen. Die staking blies de vakbond eerder deze week af, omdat gesprekken werden gevoerd met Schultz van Haegen.

Als er daadwerkelijk besloten wordt tot acties, duurt het volgens de woordvoerder even voordat daarvoor alles is geregeld. "Vandaar dat het op zijn vroegst eind volgende week zal zijn voordat er iets gaat gebeuren."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *