fbpx

Toilet moet blijven

In nieuwe stoptreinen van NS verdwijnt mogelijk het toilet. Verschillende reizigers stuurden een e-mail naar treinreiziger.nl uit onvreden over dit nieuws. Eén van hen is Jan van Tricht. Hij pleit voor het behoud van het toilet, desnoods betaald. Opiniestuk van Jan van Tricht.

Mijn inziens moet het toilet blijven. Weliswaar is er in de bus en metro ook geen toilet, maar hier is ook nooit een toilet geweest. Als het een efficiency verhaal is, laat NS dan overwegen er een betaalde – en betere / schonere – service van te maken, zoals bij meer openbare gelegenheden, zowel binnen als buiten, gebruikelijk is. Daarmee zou tevens een stuk vernielzucht kunnen worden teruggedrongen. De techniek biedt een scala aan mogelijkheden.

Het aantal senioren, die overigens ook steeds ouder worden met bijbehorende beperkingen, groeit gestaag, maar vormen voor NS naar ik aanneem nog steeds een aantrekkelijke groep, die vooral buiten de spits de bezettingsgraad kunnen verbeteren.

Als gebruiker van de door mij aangegeven medicijnen kan ik u melden dat elk toilet in de buurt vaak een welkom geschenk is. Ook als je met – kleine – kinderen onderweg bent komt de ´aandrang´ vaak onverwacht en onbeheersbaar, langs autowegen verlenen zelfs benzinestations deze service, zoals u ongetwijfeld weet.

Hopelijk draagt mijn reactie en die van anderen bij tot een heroverweging, immers beter ten halve gekeerd dan geheel gedwaald.

Jan van Tricht