fbpx

Trein naar Dresden

Met de trein naar Dresden? Dat kan. Vanuit Amsterdam is Dresden met slechts één overstap bereikbaar. Al vanaf 39 euro voor de vroegboekers. Treinkaartjes naar Dresden worden verkocht via NS International.

Helaas is de rechtstreekse nachttrein naar Dresden verdwenen. Maar Dresden is nog altijd goed per trein bereikbaar. Iedere twee uur vertrekt de intercity naar Berlijn. In Hannover geeft deze trein een ruime aansluiting op de trein naar Dresden. Soms zijn er ook verbindingen waar je ook in Leipzig moet overstappen. De treinreis Amsterdam – Dresden duurt minimaal 8,5 uur. Maar onderweg kun je natuurlijk wel gewoon blijven werken of genieten van het uitzicht. Voordeel van de trein is dat je niet hoeft in te checken.

Treintickets naar Dresden
Treintickets naar Dresden kunnen via verschillende kanalen worden besteld. Onder andere via NS International. Vanaf 3 maanden voor vertrek start in de regel de verkoop. Voor vroegboekers zijn er al treinkaartjes van 39 euro per enkele reis. Koop je op de dag van vertrek pas een treinkaartje? Dan betaal je in veel gevallen meer dan 140 euro voor een enkele reis. Vroegboeken loont dus.

Reizen per nachttrein
De rechtstreekse nachttrein Amsterdam – Dresden is weliswaar verdwenen, maar je kunt nog steeds ´s nachts naar Dresden reizen. Je reist dan eerst per ICE naar Oberhausen of Duisburg, waar je overstapt op de nachttrein naar Dresden (met eindbestemming Praag).

Met de bus naar Dresden
De trein rijdt niet rechtstreeks naar Dresden, maar de bus wel. Flixbus rijdt bijvoorbeeld meestal 2x per dag in ruim tien uur van Amsterdam naar Dresden. De bussen hebben wifi en het busbedrijf zegt een hoog comfortniveau te bieden. Er zijn buskaartjes vanaf 33 euro. Vaak ook op het laatste moment. Dus zeker bij lastminutes is het prijsverschil tussen de trein en de bus enorm.

Hotels in Dresden
Je kunt hotels het beste vergelijken bij Trivago.In veel gevallen heeft Booking.com zeer interessante aanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *