fbpx

Trein naar Nice

Trein Nice? Dat kan! Met slechts één overstap in Brussel is Nice zeer goed per trein bereikbaar! Vanuit Brussel rijdt er namelijk 1x per dag een TGV naar Nice. Daarnaast zijn er verbindingen met overstap in Parijs. Wij vonden treinkaartjes naar Nice vanaf 60 euro (enkele reis).

Zowel NS International als Voyages SNCF (voorheen TGV Europe) verkopen treinkaartjes naar Nice. Bij Voyages SNCF vonden wij in de praktijk de meeste goedkope treinkaartjes naar Nice. 

Treinreis naar Nice
Er zijn twee manieren om per trein naar Nice te reizen. Voor de meeste reizigers is een treinreis naar Nice via Brussel het handigst. In Nederland reist u per trein naar Brussel. Dat kan met de Thalys Amsterdam – Brussel – Parijs en met de trein Den Haag – Brussel. Vanuit Brussel vertrekt één keer per dag de TGV naar Nice. Deze TGV komt rond 18:00u aan in de Franse badplaats. 

TGV Nice via Parijs
Behalve via Brussel, kan er ook via Parijs gereisd worden. Vanuit Nederland neemt u de Thalys naar Parijs Gare du Nord. Vanaf daar neemt u de RER-trein naar Gare de Lyon. Deze transfer van circa 2 euro is niet bij het treinkaartje inbegrepen. Vanaf Gare de Lyon vertrekken er meerdere TGV treinen naar Nice. Omdat er vanuit Brussel meer TGV treinen naar Nice rijden, is dit vaak ook goedkoper. Bij Voyages SNCF kunt u een prijskalender raadplegen voor de goedkoopste treinkaartjes Parijs – Nice. Voor de reis Amsterdam – Parijs is er een andere prijskalender. 

De treinreis naar Nice duurt ongeveer 10 tot 12 uur. Via Brussel duurt de reis het kortst.