fbpx

Trein naar Nimes

Trein naar Nîmes? Dat is mogelijk! Vanuit Brussel rijden er rechtstreekse TGV treinen naar Nîmes. Treintickets voor een treinreis Amsterdam – Nîmes zijn verkrijgbaar vanaf 58 euro (per enkele reis). Treinkaartjes worden verkocht via Voyages SNCF en NS International.

Vanuit Den Haag HS rijdt er eens per twee uur een trein naar Brussel. Vanuit Amsterdam rijdt alleen de Thalys rechtstreeks naar Brussel. In Brussel Zuid kunt u vervolgens overstappen op de TGV naar Nîmes.

Trein Nîmes per TGV
De TGV is de Franse hogesnelheidstrein. Vanuit Brussel rijdt deze trein met 300 kilometer per uur richting Nîmes. Treintickets voor de TGV zijn treingebonden. U kunt dus niet zomaar een trein eerder of later nemen. Een treinkaartje voor de TGV Brussel – Nîmes is verkrijgbaar vanaf 29 euro. Dit tarief is echter zeer beperkt beschikbaar. Vanaf 3 maanden voor vertrek start de kaartverkoop. Meestal zijn de goedkoopste tickets binnen een paar dagen uitverkocht. Daarna worden de treinkaartjes geleidelijk duurder.

Trein Nîmes via Parijs
Eventueel kunt u er ook voor kiezen om via Parijs naar Nîmes te reizen. In dat geval neemt u in Nederland de Thalys naar Parijs en stapt u daar over op de TGV naar Nîmes. Vanuit Parijs rijden er weliswaar meer TGV-treinen naar Nîmes, maar er is ook een nadeel: in Parijs moet u per metro/RER een transfer maken van station Gare du Nord naar Gare de Lyon. Dit maakt het reizen via Parijs minder prettig.

Goedkoopste treintickets Nimes
Treinkaartjes naar Nimes worden verkocht vanaf 3 maanden voor vertrekdatum. De goedkope treinkaartjes zijn vaak snel uitverkocht. Dankzij de prijskalenders van Voyages SNCF (voorheen TGV Europe) is het echter eenvoudig om te zien op welke dagen er nog goedkope treinkaartjes naar Nimes zijn. Voor de Trein Brussel gelden vaste lage tarieven. Naar de prijskalenders:
2e klas TGV Brussel – Nimes
1e klas TGV Brussel – Nimes
2e klas TGV Nimes – Brussel
1e klas TGV Nimes – Brussel

Parijskalenders voor de TGV Nimes vanaf Parijs:
2e klas TGV Parijs – Nimes
2e klas TGV Nimes – Parijs

Foto: bron / licentie

0 0 stemmen
Artikel waardering
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Olga Zuiderhoek
7 jaren geleden

ik wil een rechtstreekdse trein van Amsterdam naar Nimes(Thalys en TGV)
Die had ik ingetypt heen en terug en toen bleek dat je niet ouder mag zijn dan 59 jaar ?? Ik ben 70, waarom mag je niet ouder zijn dan 59 jaar??
Waar moet ik zoeken?

P.Reinders
6 jaren geleden

Ik denk,dat de Franse spoorwegen aangeklaagd moeten worden vanwege leeftijds discriminatie.een gelijk speelveld lijkt me,zeker binnen de EU,.het leidend principe.