fbpx

Trein naar Stuttgart: treintickets vanaf € 37,90

01 dec 2020 0:01

Per trein naar Stuttgart? Neem de ICE! Vanuit Nederland hoef je slechts één keer over te stappen. Vanuit Amsterdam duurt de treinreis ongeveer vijf uur. Er zijn al treintickets verkrijgbaar vanaf € 37,90.

Treinkaartjes naar Stuttgart

Treintickets naar Stuttgart kun je online boeken via NS InternationalTrainline of Deutsche Bahn. In de regel zijn er geen prijsverschillen tussen deze aanbieders. Wel zijn de prijzen vraagafhankelijk. In de regel geldt: hoe eerder je boekt, hoe groter de kans op een voordelig treinkaartje. De treinkaartjes naar Stuttgart zijn gebonden aan een specifieke trein, tenzij je kiest voor het dure flex-tarief.

Een mooi voordeel van de trein naar Stuttgart is dat kinderen t/m 14 jaar onder voorwaarden gratis kunnen meereizen. De belangrijkste voorwaarde: bij de aankoop moet je wel opgeven dat je met een kind reist. Een kind reist alleen gratis als dit samen met zijn ouder(s) of grootouders reist.

Treinreis naar Stuttgart

Je reist het snelst naar Stuttgart door in de ochtend gebruik te maken van de ICE Amsterdam – Basel. In Mannheim geeft deze trein aansluiting op de trein naar Stuttgart. Maar je kunt ook gebruik maken van de ICE Amsterdam – Frankfurt, en te Frankfurt overstappen op de ICE naar Stuttgart. Je hebt dan ongeveer een half uur overstaptijd, en je hoeft dus niet bang te zijn om de trein te missen. Mocht de aansluiting toch verloren gaan dan mag je uiteraard met de volgende trein mee. Via Frankfurt duurt de treinreis naar Stuttgart ongeveer 6 uur.

Populaire bezienswaardigheden

Het populairst in Stuttgart is het Mercedes Benzmuseum, gevolgd door het Porschemuseum. Maar je kunt veel meer doen in de hoofdstad van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Echte aanraders zijn de Schillerplatz en de Schlossplatz. Verder kun je een dagje doorbrengen in de dierentuin van Stuttgart. Hotels kun je vinden op Booking.com.

S-bahn Stuttgart

Stuttgart heeft zijn eigen S-bahn, daardoor kun je heel de omgeving van Stuttgart per trein ontdekken. De totale lengte van het regionale net is maar liefst 215 kilometer, met dagelijks 400.000 gebruikers. Er zijn in totaal zeven S-Bahn lijnen die op 83 stations stoppen. Alle lijnen komen aan op Stuttgart Hauptbahnhof, waar ook de ICE’s stoppen. Hier kun je alles over de S-Bahn Stuttgart vinden.

Andere artikelen