fbpx

Trein Stuttgart: treinkaartjes vanaf € 39

klok 26 dec 2016 22:41

Met de trein naar Stuttgart? Dat kan dankzij de Duitse hogesnelheidstrein ICE. Er zijn al treinkaartjes vanaf 39 euro. 

Zoek treinkaartjes

Trein Stuttgart

In het verleden reed er vanuit Amsterdam rechtstreeks een nachttrein naar Stuttgart, maar deze is afgeschaft. Desondanks is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg nog steeds prima per trein bereikbaar. Er zijn meerdere verbindingen met één overstap. De treinreis naar Stuttgart duurt vanaf Amsterdam ongeveer 5 a 6 uur. In Nederland vertrek je met de ICE Amsterdam – Frankfurt / Basel. Afhankelijk van het tijdstip kun je in Keulen of Mannheim overstappen op de ICE in Stuttgart. Sinds 1 januari 2017 zijn vrijwel alle ICE treinen voorzien van wifi. Wifi is gratis in zowel de 1e als de 2e klas. Verder heb je bij je stoel een stopcontact en uiteraard een comfortabele ruime stoel.

Treinkaartjes naar Stuttgart

Je kan voordelig een treinticket kopen voor de Trein Stuttgart. Al vanaf 39 euro zijn er kaartjes. De verkoop start vanaf 6 maanden voor vertrek. De goedkope kaartjes hebben een treinbinding en een beperkte beschikbaarheid. Je mag dan alleen reizen met de treinen die je tijdens het boekingsproces hebt gekozen. Treinkaartjes naar Duitsland kun je tot 1 dag voor vertrek altijd annuleren. Meestal worden er wel 19 euro annuleringskosten in rekening gebracht. Je kunt de treinkaartjes kopen bij NS International.

Populaire bezienswaardigheden

Het populairst in Stuttgart is het Mercedes Benz museum, gevolgd door het Porsche museum. Maar je kunt veel meer doen in de hoofdstad van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Een echte aanrader is de Schillerplatz en de Schlossplatz. Verder kun je een dagje doorbrengen in de dierentuin van Stuttgart. Hotels kun je vinden op Booking.com.

S-bahn Stuttgart

Stuttgart heeft zijn eigen S-bahn, daardoor kun je heel de omgeving van Stuttgart per trein ontdekken. De totale lengte van het regionale net heeft maar liefst een lengte van 215 kilometer, met dagelijks 400.000 gebruikers. Er zijn in totaal 7 S-Bahn lijnen, die op 83 stations stoppen. Alle lijnen komen aan op Stuttgart Hauptbahnhof, waar ook de ICE’s stoppen. Hier kun je alles over de S-Bahn Stuttgart vinden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.