fbpx

Trein Schiphol – Amsterdam: 8x per uur

20 apr 2017 18:33

Wil je naar de luchthaven? Dan is de trein naar Schiphol een goed idee. Je kan daarmee aanzienlijk besparen op parkeerkosten. De kosten voor Parkeren op Schiphol kunnen namelijk oplopen tot meer dan 100 euro. Terwijl je met de trein vanuit Amsterdam voor iets meer dan 4 euro naar de luchthaven reist. Ook vanuit de rest van Nederland is Schiphol trouwens goed per trein bereikbaar.

Tussen Schiphol en Amsterdam rijden overdag zelfs 8 treinen per uur: 4x de snelle Intercity Direct (circa 14 minuten) en 4x per uur een Sprinter. De Intercity Direct is tussen Schiphol en Amsterdam toeslagvrij. Alleen als je door reist van of naar Rotterdam moet je een toeslag betalen. De Intercity Direct stopt niet tussen Schiphol en Rotterdam.

Neem je een andere trein Schiphol – Amsterdam? Dan stopt de trein vaker. Bijvoorbeeld in Amsterdam Lelylaan en Amsterdam Sloterdijk. Tussen Schiphol en Amsterdam Lelylaan rijden circa 6 treinen per uur: 4 gaan door naar Amsterdam Centraal, 2 gaan er door richting Zaandam en Hoorn. De Sprinters Schiphol – Amsterdam hebben een reistijd van ongeveer 17 minuten, en zijn daarmee een paar minuten langzamer dan de snelle trein.

Wil je precies weten hoe laat de trein vertrekt? Raadpleeg dan de NS Reisplanner of de pagina NS Vertrektijden.