fbpx

Trein Venlo – Düsseldorf – Hamm (RE13): praktische informatie

01 apr 2023 14:14

De treinverbinding tussen Venlo en Düsseldorf, bekend als RE13, biedt een snelle en efficiënte manier om tussen deze twee steden te reizen. Met een reistijd van slechts 1 uur en 10 minuten, is het een uitstekende optie voor zowel forenzen als toeristen die de regio willen verkennen. De trein Venlo – Düsseldorf rijdt elk uur.

Vanuit Eindhoven naar Düsseldorf

De trein naar Düsseldorf vertrekt vanaf spoor 1 in Venlo, terwijl de trein uit Amsterdam en Eindhoven aankomt op spoor 3. Dit betekent dat reizigers een korte wandeling over het perron moeten maken om over te stappen. In de trein naar Venlo kun je het beste achteraan plaats nemen, dan ben je in Venlo sneller bij de trap. De overstaptijd is meestal ongeveer 6 minuten, dus het is belangrijk om dit in gedachten te houden bij het plannen van je reis. Als je zeker wilt weten dat je de aansluiting haalt, kun je beter een half uur eerder vertrekken.

In de toekomst zal de trein door gaan rijden van en naar Eindhoven. Dit staat gepland per december 2026. Vanaf dat moment is overstappen in Venlo niet meer nodig. Bovendien zal de reistijd (vanaf Eindhoven) een kwartier korter worden.

Elk uur een trein

De trein Venlo – Düsseldorf is een regionale sneltrein en rijdt overdag elk uur. De trein stopt onder andere te Kaldenkirchen, Breyell, Boisheim, Dülken, Viersen, Mönchengladbach Hauptbahnhof, Neuss Hauptbahnhof en Düsseldorf-Bilk, en vervolgens te Düsseldorf Hbf. In Düsseldorf is er aansluiting op de trein naar Berlijn, maar ook op de ICE naar Frankfurt. is een uitstekende keuze voor zowel dagelijkse pendelaars als toeristen die de regio willen ontdekken.

Na Düsseldorf gaat de trein verder naar Wuppertal en Hamm. Ook hier rijdt de trein elk uur, en stopt de trein op verschillende stations. De treindienst wordt momenteel verzorgt door Keolis. In de toekomst zal de trein worden verzorgt door DB dochter Start,

Geen zitplaatsreserveringen

Hoewel de treinen op de RE13-route comfortabele zitplaatsen en voldoende bagageruimte bieden, is het belangrijk om te weten dat reserveringen niet mogelijk zijn. Dit betekent dat zitplaatsen beschikbaar zijn op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt.

Treintickets

Maak je een doorgaande treinreis? Dan kun je prima bij NS International een treinticket kopen. Reis je alleen met RE13? Of reis je alleen met de Duitse regionale trein? Dan is het Duitse VRR-Tarief het goedkoopst. In station Venlo zijn er twee kaartautomaten waar deze tickets verkocht kunnen worden. Online kan je de tickets ook kopen via vrr.de. Een treinticket is dan beschikbaar voor 16,50 euro (2023). Koop je 4 tickets tegelijk? Dan ben je goedkoper uit: 60.30 euro. Een ticket voor 24 uur kost 31,80 euro voor één persoon. De tweede, derde en vierde persoon komt er maar zes euro per persoon bij.

Andere treinen naar Düsseldorf

Er zijn meer directe treinen naar Düsseldorf. Bijvoorbeeld de trein Arnhem – Düsseldorf (RE19) en de trein Amsterdam – Frankurt. Zie ook ons artikel: met de trein naar Düsseldorf.

0 0 stemmen
Artikel waardering
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Didy Philipsen
8 maanden geleden

Waarom rijdt de trein Venlo Düsseldorf nu NIET!!

Er staan wel 100 man voor niets te wachten op station Venlo , die allemaal naar verschillende locaties moeten doorreizen!!!!

Anoniem
3 maanden geleden

helaas valtdeze trein soms uit zonder enige ofvoldoende informatie over alternatiefvervoer. mogelijk wordt de vervangende bus aangekondigd als sev. is schienen ersatz verkehr. voor deze bus op het stationsplein na trap rechts aanhouden, zijn vaak meer reizigers dan zitplaatsen. reken op 1 of 2 uur staan….