fbpx

Trein Wenen – Košice via Žilina en Poprad

06 jan 2024 16:32

De treinverbinding tussen Wenen, de prachtige hoofdstad van Oostenrijk, en Košice, een bruisende stad in het oosten van Slowakije, biedt reizigers de mogelijkheid om Centraal-Europa op een ontspannen manier te verkennen. De directe trein rijdt 1x per dag.

Dienstregeling trein Wenen – Košice

De treinreis van Wenen naar Košice verloopt via het prachtige Slowaakse landschap. Eerst zet de trein zich in beweging naar Bratislava. Daar stopt de trein niet op het hoofdstation, maar te Bratislava Petržalka, daarna gaat de trein verder via Žilina en Poprad naar eindbestemming Košice. Wil je met de trein naar het Hoge Tatra? Dan kun je in Poprad overstappen.

De trein vertrekt doorgaands om 14:42 uur uit Wenen, meestal van spoor 10. Žilina bereikt de trein rond 17:22 uur, Poprad-Tatry omstreeks 19:10 uur en eindbestemming Košice omstreeks 20:27 uur. De trein rijdt als Intercity, IC 45. Voor deze trein is reseveren nodig. Sluiten de treintijden niet aan bij gewenste reisplannen? Reis dan met de trein Wenen – Bratislava en vervolgens met de trein Bratislava – Košice.

Wil je vanuit Košice naar Wenen? Dat kan natuurlijk ook. In deze richting vertrekt de trein in de ochtend, als IC 44. De vertrektijd te Košice is in de regel 7:34 uur. In Poprad-Tatry vertrekt de trein om 8:52 uur. In Žilina komt vertrekt de trein ongeveer zeven kwartier later om 10:37 uur. In Wenen hoort de trein aan te komen om 13:24 uur.

Comfort en Gemak:

De trein wordt uitgevoerd door de Slowaakse spoorwegen. De rijtuigen zijn voorzien van wifi. Er zijn ook stopcontacten in de trein, en er is een bar rijtuig aanwezig. De trein heeft zowel 1e als 2e klas zitplaatsen. In de 1e klas is de beenruimte nog net iets beter, en is het zitcomfort iets hoger.

Maak je een rondreis door Slowakije? Dan kun is het leuk om verschillende steden te bezoeken. Bijvoorbeeld Bratislava, Banska Bystrica, Žilina en Košice zijn een bezoek waard, maar een bezoek aan de Hoge Tatra mag uiteraard niet ontbreken. Losse teintickets kun je kopen via de Slowaakse spoorwegen ZSSK en zijn in de regel heel betaalbaar. Reis je met Interrail, dan kun je via de website van de ZSSK je zitplaats reserveren.

1e klas in de Slowaakse trein Wenen – Košice

2e klas rijtuig van de ZSSK. ZSSK rijtuigen worden ingezet bij de trein Wenen – Košice.