fbpx

Treinkaartje met snack: 19 euro (september 2016)

VERLOPEN. Lekker op pad met de trein (dagretour) en genieten van een snack en frisdrank bij Délifrance take-away? Dat kan nu voor 19 euro. Deze actie is alleen te koop in september. De treinreis moet plaatsvinden in september of oktober.

In het weekend zijn de treinkaartjes de hele dag geldig, maar doordeweeks alleen na 9.00 uur. Het treinkaartje betreft een dagretour dat als e-ticket wordt geleverd. Bij aankoop hoef je nog niet aan te geven wanneer en waar je gaat reizen. Je krijgt een vouchercode die je op ieder gewenst moment (binnen de geldigheid) kunt inwisselen.

Een dagretour is te gebruiken voor één bestemming naar keuze. Voor veel mensen voldoet dit treinkaartje. Alleen als je meerdere bestemmingen op een dag wilt bezoeken, kan dat in het algemeen niet: dan heb je een dagkaart nodig. Je kunt dit kaartje dus prima gebruiken voor bijvoorbeeld een dagretourtje Dordrecht – Groningen, maar niet voor een rondreis Dordrecht – Amsterdam – Deventer – Dordrecht. Je mag je treinreis wel onderbreken (mits je via de logische route reist). Dus bij een dagretour Dordrecht – Groningen, kun je wel een bezoekje brengen aan bijvoorbeeld Zwolle of Utrecht.

Wil je ´s avonds laat terug? Check dan goed hoe laat de laatste trein gaat. Je treinkaartje is geldig tot 4.00 uur ´s ochtends, maar vaak vertrekt de laatste trein al veel eerder. Verder wordt er op diverse plekken aan het spoor gewerkt. Zo zijn er ingrijpende werkzaamheden rond Schiphol.

Wat verder handig is om te weten is dat het treinkaartje niet geldig is in Thalys. Bij Intercity Direct (Schiphol – Rotterdam v.v.) en ICE dien je naast dit treinkaartje nog een toeslag te kopen. Als op jouw route (deels) treinen rijden van Arriva, Veolia, Breng, Syntus en Connexxion, dan mag je daarvan gebruik maken.