fbpx

Treinpersoneel vreest Koninginnedag

Treinpersoneel op de stations van Den Bosch en Eindhoven dreigt met Koninginnedag het werk neer te leggen omdat hun veiligheid niet wordt gegarandeerd. De vakbond voor rijdend personeel VVMC waarschuwt geen herhaling van de ´ernstige onregelmatigheden´ van vorig jaar te accepteren, schrijft Spits donderdag.

Vorig jaar liep het ´helemaal de spuigaten uit´, zegt vakbondsbestuurder Wim Eilert in de krant. Het personeel stond volgens hem doodsangsten uit. "Er werden mensen echt gemolesteerd. Mensen werden bijna voor de trein gegooid en men probeerde op het personeel te pissen."

De kaderleden van de vakbond wilden daarom worden betrokken bij het overleg over de volgende Koninginnedag, maar dat zou niet zijn gebeurd. Zij willen 30 april niet meer zonder collega op een trein zitten. Ook vragen ze meer politie of beveiligingspersoneel in te zetten.

De bond vraagt zich in een open brief op de website af of het nog verantwoord is op deze manier reizigers te vervoeren. "Eigenlijk is de grens reeds overschreden."

De spoorwegpolitie geeft in Spits aan niet met meer man actief te zijn dan vorig jaar. Ook zouden geen signalen binnen zijn gekomen dat het NS-personeel meer assistentie wil.