fbpx
Archieffoto, (c) Stefan Verkerk / Treinreiziger.nl

Treinreiziger krijgt in 2017 meer last van werkzaamheden

14 dec 2016 19:32

In 2017 zullen werkzaamheden aan het spoor voor aanzienlijk meer hinder zorgen dan afgelopen jaar. Dat schrijft de Nederlandse Spoorwegen in het Vervoerplan 2017, dat door staatssecretaris Dijksma aan de Tweede Kamer is gestuurd.

Er staan voor volgend jaar ongeveer 270 grote werkzaamheden aan het spoor gepland, veertig meer dan dit jaar. De werkzaamheden gaan ook langer duren. Dat levert volgens de planning van de NS "een geschatte extra ervaren reistijd voor reiziger van 40 procent´´ op.

Met de grote hoeveelheid werkzaamheden aan het spoor komen de grenzen van de mogelijkheden voor alternatieve vervoerplannen in zicht. "De onttrekking moet zodanig getimed en vormgegeven worden dat er een acceptabel vervoerplan per trein, bus en overig OV gemaakt kan worden," stelt NS.

Bij grote werkzaamheden zijn er verschillende varianten en berekent NS per variant de extra reisminuten. Aan de hand daarvan wordt de beste variant gekozen. "Zo proberen we de afwijking van de reguliere reis van de reiziger zo klein mogelijk te houden," aldus NS in het vervoerplan.

Rond Amsterdam staan in 2017 ook omvangrijke werkzaamheden op het programma. Daarvoor is er een speciale werkgroep opgericht, waarin wordt gekeken naar de bereikbaarheid van Groot Amsterdam en Schiphol via spoor en over de weg. "Doel is onder meer om voldoende capaciteit voor busvervoer te borgen tijdens werkzaamheden aan het spoor. Hierin denken we mee over oplossingsrichtingen rond het spoor en kunnen we bijvoorbeeld onze vervoerskundige expertise inbrengen," aldus NS.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *