fbpx

Treinreizigers zien overwinning Nederland – Spanje op stations

13 jun 2014 22:42

Op diverse treinstations hebben tientallen treinreizigers gekeken hoe Nederland met 5-1 Spanje versloeg. Op Rotterdam Centraal, Amsterdam Bijlmer ArenA, Breda en Arnhem konden treinreizigers de wedstrijd via schermen volgen.

Een woordvoerder van NS meldt dat de drukte op die station ´wisselend´ is. "Op Rotterdam Centraal is er flink wat animo. Behoorlijk wat mensen hebben zich verzameld in het nieuwe station." 

Op andere stations is het volgens hem een stuk rustiger. "Mensen staan daar wel een tijdje te kijken, maar lopen daarna toch verder naar de trein. Dat hadden we ook wel ingecalculeerd met deze wedstrijd om 21.00 uur op een vrijdagavond. Waarschijnlijk is de belangstelling volgende week groter." Dan speelt Nederland op 18 en 23 juni om 18:00 uur.

Treinreizigers op de stations Utrecht Centraal, Den Haag Centraal, Amsterdam Zuid, Leiden, Amersfoort en Eindhoven werden over het WK geïnformeerd via grote borden in de stationshallen. Op deze treinstations werden wedstrijden niet uitgezonden, omdat de doorstroom van reizigers daardoor wordt belemmerd. Op andere treinstations in Nederland geeft de NS geen WK-informatie.

Tekst: (c) Novum / Treinreiziger.nl. Foto´s door GroenLinks Europarlementariër Judith Sargentini, die de wedstrijd op Rotterdam Centraal bekeek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *