fbpx

Veel werkzaamheden aan het spoor in de herfstvakantie

10 okt 2012 16:37

In de herfstvakantie van 2012 verricht ProRail veel werkzaamheden aan het spoor, waardoor er op een aantal trajecten geen treinen kunnen rijden.

Zwolle
Rondom Zwolle is het treinverkeer aangepast door de verbouwing van het hele station. Nieuw aangelegde sporen worden in de buitendienststelling van 12 tot en met 14 oktober aangesloten op de rest van het spoornet en worden daarna getest op veiligheid. Reizigers worden van, naar en langs Zwolle met bussen vervoerd.

Leiden-Bodegraven, Alphen a/d Rijn-Gouda
In de periode van zaterdag 13 tot en met zondag 21 oktober kunnen er tussen Leiden en Bodegraven en Alphen en Gouda geen treinen rijden. ProRail vernieuwt ondere andere sporen. De NS zet bussen in. In de spitsuren doordeweeks is er, net zoals normaal bij de treindienstregeling, een extra hoge frequentie van viermaal per uur tussen Leiden en Alphen.

Arnhem-Nijmegen/Tiel
Het traject Arnhem-Nijmegen wordt van woensdag 17 tot en met zondag 21 oktober getroffen door werkzaamheden ten behoeve van het nieuwe gebouw van station Nijmegen Lent. Er rijden ook geen treinen op het Syntus-traject Elst-Tiel. Op beide routes worden bussen ingezet door NS respectievelijk Syntus.

Heerenveen-Leeuwarden
In Friesland is er van 25 tot en met 28 oktober hinder door vernieuwing van sporen, bovenleidingen en overwegen. Tussen Heerenveen en Leeuwarden rijden geen treinen van de NS, maar vervangende bussen.

De aangepassingen aan de dienstregeling zijn verwerkt in de reisplanner van de NS.

Op de tweede en derde afbeelding de situatieschetsen van de werkzaamheden rondom Zwolle respectievelijk bij Schiphol en Alphen a/d Rijn.