fbpx

Weer treinongeluk in Oekraïne

(Novum/AP) – In Oekraïne heeft zich voor de tweede keer in twee dagen tijd een treinongeluk voorgedaan. Dit keer werd woensdag bij een spoorwegovergang even buiten Kiev een ambulance door een aanstormende trein geramd en verloren twee mensen het leven. Dinsdag werd in het oosten van het land een bus door een trein geramd en vonden 45 mensen de dood.

Beide keren werden de knipperlichten en sirenes die de komst van de trein aankondigden door de chauffeurs van de betrokken voertuigen genegeerd.

Ambulance
In de ambulance die woensdag werd geramd zaten een zwangere vrouw en haar echtgenoot. Beiden vonden de dood. De chauffeur en het andere lid van de ambulance-bemanning raakten gewond.

45 doden
Dinsdag gebeurde het ongeluk op een overweg bij Marganets, in de omgeving van Dnjepropetrovsk. Behalve de 45 doden, kwamen, raakte toen ook tientallen mensen zwaar gewond.

Smartengeld
Op last van premier Mykola Azarov krijgen de nabestaanden van de omgekomen slachtoffers per gezin honderdduizend hryvna (ruim negenduizend euro) smartengeld van de staat. Ook komen in opdracht van Azarov op alle spoorwegovergangen nu automatische spoorbomen.

Rouwdag
Na het oneluk van dinsdag werd door President Viktor Janoekovitsj woensdag uitgeroepen tot dag van nationale rouw.

Foto´s: treinongeluk dinsdag