fbpx

Arriva start in Limburg met gratis ov op zondagen

Arriva en de provincie bieden in december drie zondagen gratis openbaar vervoer aan in Limburg. De actie geldt voor zowel de bus als de trein. Dat meldt Dagblad de Limburger.

Vanaf zondag 11 december start Arriva in Limburg. De DB-dochter neemt dan het vervoer van Veolia over. Daarnaast neemt Arriva de Limburgse stoptreinen van NS over. Het gaat daarbij om de lijnen Roermond – Maastricht en Sittard – Heerlen (die vanaf 11 december doorrijdt naar Kerkrade Centrum). 

Om de start feestelijk te vieren kunnen reizigers op zondag 11, 18 en 25 december gratis reizen met de Arriva-bus en -trein. Wel moeten reizigers een gratis e-ticket uitprinten. Dat e-ticket is momenteel nog niet beschikbaar, maar zal binnenkort te downloaden zijn op Arriva.nl.

De eerste zondag worden reizigers ook getrakteerd op optredens van muziekgezelschappen in bus en trein en op station en perron. "Wat is er Limburgser dan harmonies, fanfares en koren," zegt gedeputeerde Patrick van der Broeck (CDA, Vervoer) tegenover De Limburger. "We vinden deze geste passen bij deze voor Limburg zeer belangrijke stap."

Foto: Stefan Geertsen

0 0 stemmen
Artikel waardering
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De Bundel
6 jaren geleden

Hoe kan ik een gratis E ticket downloaden?

De Bundel
6 jaren geleden

hoe kan ik E ticket downloaden