fbpx

Beperkingen na seinbrand Belgie voorbij

Sinds de brand in een seinhuis in Herentals op 4 augustus jl. verloopt het treinverkeer tussen Herentals en Turnhout moeizaam. Ondertussen heeft NMBS het aanbod een aantal keer bijgestuurd, om de reizigers ondanks de erg beperkte exploitatiemogelijkheden toch een alternatieve treindienst aan te bieden. Er werden ook speciale busdiensten ingelegd tussen Turnhout en Antwerpen-Berchem, en tussen Herentals en Lier. Vanaf aanstaande maandag 21 september wordt de dienstregeling bijna terug zoals voor de brand.

De rechtstreekse trein Turnhout – Herentals – Brussel rijdt vanaf maandag opnieuw volgens de normale dienstregeling. Als gevolg van de brand in Herentals was deze trein de voorbije weken beperkt tot het traject Lier – Brussel.

Turnhout-Antwerpen
De treinverbinding Turnhout – Antwerpen (1 trein/uur), die nu enkel rijdt tussen Lier en Antwerpen, rijdt vanaf 21 september opnieuw, maar met een licht aangepaste dienstregeling: hij vertrekt namelijk 18 minuten later in Turnhout.

Lier – Herentals
De stoptreinen tussen Lier en Herentals krijgen hun normale dienstregeling terug. Sinds 4 augustus was er een beperkt aanbod tussen de stations op deze verbinding.

Herentals – Brussel
De P-trein 7209 Herentals – Lier – Brussel (’s morgens) ten slotte, zal eveneens opnieuw volgens het spoorboekje rijden. Ook deze trein was geschrapt als gevolg van de brand.

Op deze manier kunnen treinreizigers tussen Herentals en Turnhout opnieuw volgens de vroegere gewoontes reizen.