fbpx

Bruno Bruins benoemd tot (interim) directeur van HTM

22 sep 2020 13:48

Met ingang van 28 september wordt Bruno Bruins benoemd tot algemeen directeur (ad interim) bij HTM. Het Haags college heeft de benoeming vandaag bekrachtigd. Bruins neemt in deze functie Jaap Bierman waar die deze zomer ernstig ziek werd en op dit moment een langdurige behandeling ondergaat.

Tot 19 maart 2020 was Bruno Bruins minister voor medische zorg en sport. Daarvoor had Bruins ook verschillende functies in politiek en bedrijfsleven. Eerder was hij staatssecretaris OC&W (kabinet-Balkenende III), voorzitter Raad van bestuur UWV (2012-2017) en ook wethouder in Den Haag (2000-2006). Bruins is geen onbekende in de OV-wereld. Al eerder werkte hij in de OV-sector bij HTM en Connexxion.

Bruins: “De aanleiding, de ziekte van Jaap Bierman, is heel vervelend, maar ik vind het eervol om Jaap in deze periode te vervangen. Ik heb zin om weer in de OV-sector aan de slag te gaan. HTM staat de komende periode voor grote uitdagingen, net als andere bedrijven in het OV. Het is belangrijk voor HTM om goed door de coronacrisis te komen en ook het lange termijn perspectief voor ogen te houden. Want een ding is duidelijk: OV blijft groeien en investeringen blijven hard nodig. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan bij HTM.”

0 0 stemmen
Artikel waardering
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ron Swart
3 jaren geleden

De baantjescarrousel in optima forma. Als UWV-voorzitter van de raad van bestuur heeft hij veel steken laten vallen. Voormalig GVB-directeur Alexandra van Huffelen mag sinds januari van dit jaar de schandalige puinhoop bij de belastingdienst tot een goed einde brengen. Tot nu toe zijn de resultaten om te huilen en de gedupeerden zijn nog weinig opgeschoten

Johan
3 jaren geleden
Antwoord aan  Ron Swart

@beste stuurman aan wal
U hebt ook gesolliciteerd?

A.M. Berben
3 jaren geleden

Inderdaad baantjesjagerij met de benoeming van alweer een gesjeesd politicus met 0,0 ervaring in het OV.
Op deze manier is het eenvoudig niet vol te houden dat het OV door de uitvoerders ervan in Nederland ook zelf maar serieus wordt genomen.
En nee Johan, waaruit blijkt van BRUINS’ deskundigheid dan?

Otto
3 jaren geleden
Antwoord aan  A.M. Berben

Bruins heeft wel ervaring in het OV bij de HTM en Connexxion. Of hij er ook verstand van heeft is natuurlijk weer een hele andere vraag.

Simon
3 jaren geleden
Antwoord aan  A.M. Berben

Bruins was in zijn tijd bij Connexxion een groot voorstander van privatisering van het stadsvervoer. Aanbesteding zou zo’n 120 miljoen opleveren. Je kunt dus niet zeggen dat hij geen visie op het openbaar vervoer heeft.

Jordanees
3 jaren geleden

Het lijkt mij logisch dat een bestuurder op verschillende plekken een bestuurders vacature invult. Een architect gaat ook niet ineens als advocaat werken.

De Leeuw
3 jaren geleden

Bruins is begin deze eeuw ook meerdere jaren Wethouder Verkeer en Vervoer geweest en heeft al eerder bij HTM gewerkt. Hij heeft dus meer verstand van OV dan van Medische Zorg.