fbpx

Cast Sjakoo de musical verrast tramreizigers

01 mei 2009 1:21

(Novum) – Reizigers van de Amsterdamse tramlijn 9 kregen vrijdagmiddag een verrassing. Zeven acteurs uit de musical ´Sjakoo´ verzorgden een optreden in de tram. Dat heeft de producent via een persbericht wereldkundig gemaakt.

De zeven, onder wie Liewe Roonder, Ara Halici en Ali Çifteci, zongen de reizigers toe met het openingsnummer ´Amsterdam´. De acteurs stapten volgens een woordvoerder in bij het Spui, zetten hun nummer in ter hoogte van de Dam en verlieten de tram met de rest van de passagiers op het Centraal Station.

Het optreden onderstreepte de samenwerking met het openbaar vervoerbedrijf GVB. Dankzij het GVB kunnen duizend schoolkinderen gratis naar de musical. De vervoerder betaalt hun toegangskaarten. Nog eens duizend kinderen uit Amsterdamse jeugdzorginstellingen worden door het GVB gratis naar de musicallocatie vervoerd.

´Sjakoo de musical´ gaat over de Amsterdamse volksheld Sjakoo. Hij leefde in de Gouden Eeuw, in de tijd van Rembrandt en Spinoza, toen Amsterdam uitroeide tot een multiculturele wereldstad. Sjakoo is de Robin Hood van de hoofdstad die met zijn bende steelt van de rijken en opkomt voor de armen. De musical gaat zondag in première op een bijzondere buitenlocatie: het podium en de tribune drijven op pontons op het IJ.