fbpx

Dode bij botsing tussen trein en auto bij Barneveld

28 dec 2012 0:52

Bij een aanrijding tussen een auto en een trein is donderdag in het Gelderse Barneveld een persoon om het leven gekomen. De man probeerde een echtpaar dat met de auto op een spoorwegovergang met pech was vast komen te staan uit de wagen te redden. Het echtpaar raakte gewond, meldt de politie.

Motor
Het ongeval vond iets na 18.00 uur plaats op de Stationsweg. De auto was om nog onduidelijke redenen dwars op de spoorwegovergang terechtgekomen. Toen de spoorbomen dichtgingen, raakte het echtpaar in paniek en sloeg de motor af.

Gegrepen
Een getuige probeerde de vrouw de auto uit te helpen. De voorbijganger en de vrouw werden op dat moment echter gegrepen door de trein. De helper bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen, de vrouw raakte zwaargewond. De bestuurder liep lichte verwondingen op. De twee gewonden zijn naar een ziekenhuis gebracht.

Ongevalstrein
In de trein zaten ongeveer honderd passagiers. Die mochten de trein na het ongeluk in verband met hun eigen veiligheid niet verlaten, aldus een politiewoordvoerder. Omstreeks 20.30 uur is de trein naar het station in Apeldoorn doorgereden.

Vertraging
Vanwege het ongeval heeft het treinverkeer tussen Amersfoort en Apeldoorn geruime tijd plat gelegen. Rond 21.00 werd het treinverkeer hervat. De Onderzoeksraad voor Veiligheid laat weten nog te bekijken of de raad een onderzoek naar de botsing gaat verrichten.

(c) Novum, foto: archief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *