fbpx

Eurostar weer defect en past dienstregeling aan

07 jan 2010 12:38

Donderdag 7 januari is er opnieuw een Eurostar trein gestrand. Donderdagochtend kwam de trein door een technisch probleem tot stilstand. De trein kon na twee uur de tunnel weer verlaten. Door de defecte trein hebben er enige tijd geen Eurostar treinen gereden. De rest van de dag geldt een aangepaste dienstregeling. 

In de nacht van 18 op 19 december kwamen diverse treinen in de kanaaltunnel defect te staan. Toen moesten ruim 2.000 reizigers de nacht doorbrengen in Eurostar treinen. Zij moesten extreme temperaturen verduren en bleven verstoken van eten, drinken en elektriciteit. Enkele dagen lang reden er vervolgens geen Eurostar treinen. De problemen toen waren het gevolg van winterweer. Dat is volgens Eurostar nu niet het geval.

De trein die vandaag gestrand is geraakt, vervoerde 240 reizigers. De Eurostar was onderweg van Parijs naar Londen. Eurostar geeft vandaag wel een negatief reisadvies vanwege het winterweer. Vandaag en de komende dagen zal de Eurostar rijden volgens een beperkte dienstregeling.Ook gisteren vielen er enkele treinen uit.

Eurostar roept reizigers op om indien mogelijk hun reis uit te stellen of te annuleren. Wie zijn ticket annuleert krijgt haar geld terug of kan binnen twee maanden een nieuwe reis boeken. Reizigers die toch op pad gaan, moeten rekening houden met vertraging en uitval van treinen.