fbpx

Internationale hogesnelheidstrein in de lift

NS International ziet meer boekingen binnenkomen voor de internationale hogesnelheidstrein. Ten opzichten van de eerste maanden van 2009 ziet NS International 21% meer reizen met Thalys en 11% meer reizen met Eurostar. Dat meldt het spoorbedrijf donderdag.

Maarten Spaargaren, Commercieel directeur NS International: “de belangstelling voor onze internationale hogesnelheidstreinen is het eerste half jaar van 2010 flink gestegen. Hiervoor zien wij meerdere oorzaken zoals de populariteit van Thalys dankzij de hogere frequentie en reistijdwinst door het rijden over de HSL-Zuid. Een andere reden is ook de aswolk half april en mei, waardoor veel vliegtuigpassagiers kozen voor de trein.“

Thalys
In april 2010 is de frequentie Amsterdam – Parijs verhoogd van 7 naar 8 verbindingen. Vanaf 6 september rijdt Thalys 9 keer per dag en vanaf december 2010 kunnen klanten 10 keer per dag met Thalys naar Antwerpen, Brussel en Parijs rijden. Doordat de trein vanaf Rotterdam nu op volle snelheid richting Antwerpen rijdt, wordt de Thalys nu ook vaker gebruikt voor reizigers die naar België willen.

Eurostar
Ook het aantal reizen vanuit Nederland met Eurostar via Brussel naar Londen is sinds het begin van dit jaar flink gestegen. Daarom werd deze zomer voor de Nederlandse markt een extra Eurostar toegevoegd. Deze Eurostar vertrekt dagelijks om 14:34u uit Londen en geeft in Brussel aansluiting op de Benelux naar Nederland. De extra Eurostar blijft ook na de zomer rijden. 

ICE International
De omzet van ICE International over het eerste half jaar is 5% hoger dan in 2009. Dit jaar rijdt ICE International 10 jaar van Amsterdam naar Keulen, in november worden diverse acties georganiseerd rondom het jubileum.