fbpx

Minispoorboekje onverwacht groot succes

Het nieuwe papieren spoorboekje van Treinreiziger.nl en Rover is populairder dan verwacht. AKO verkocht in vijf dagen al drie keer zoveel exemplaren van het minispoorboekje als van het laatste NS-spoorboekje in totaal. Het boekje verscheen vorige week dinsdag en wordt verkocht via de AKO boekhandels en via AKO.nl.

Treinreiziger.nl en Rover zijn inmiddels vrijwel door de voorraad van 10.000 stuks heen. Rover heeft nog een paar honderd stuks achter de hand voor reizigers die hem niet via internet of de boekhandel kunnen bestellen. Bij AKO is het boekje nog wel verkrijgbaar. Ook enkele andere boekhandelaren verkopen het boekje inmiddels. Als de komende weken de vraag ongewijzigd groot blijkt, wordt er een herdruk overwogen.

Treinreiziger.nl en Rover zien in het succes van het minispoorboekje het bewijs dat reizigers naast digitale reisinformatie behoefte blijven houden aan een totaaloverzicht op papier.

Bij AKO mag het boekje dan wel veel populairder zijn dan het oude NS-spoorboekje, in totaal kan het minispoorboekje de oude uitgaven nog niet overtreffen. Daarvan werden er in totaal 18.000 stuks verkocht, met name via NS-loketten.