fbpx

Minister kwaad over nieuwe staking stads-ov, SP wil spoeddebat

24 sep 2011 19:28

Verkeersminister Melanie Schultz van Haegen (VVD) vindt het schandalig dat de ov-bedrijven in de drie grote steden volgende maand weer gaan staken. Op een nog te bepalen datum leggen medewerkers het werk 24 uur neer. De minister noemt de vijfde staking op rij ´echt onzin´, naar een bericht in De Telegraaf van zaterdag.

"Dit land moet achttien miljard bezuinigen, omdat we met zijn allen ieder jaar tien miljard aan rente betalen. Dat is bijna net zoveel als mijn Infracstructuur en Milieu-begroting", zegt Schultz. Door bij voorbaat te zeggen: ´Wij willen niet´, plaats je jezelf buiten de maatschappelijke discussie."

De bonden staken omdat ze vrezen dat door aangekondigde bezuinigingen op het ov banen zullen verdwijnen en de kwaliteit van het vervoer onder druk komt te staan. De minister denkt met openbare aanbestedingen in de steden 120 miljoen euro te kunnen besparen, maar de bonden betwijfelen dat. 

Spoeddebat
De SP heeft inmiddels een spoeddebat aangevraagd over de situatie. Kamerlid Farshad Bashir wil dat Schultz aan de Tweede Kamer uitlegt wat er ´schandelig is aan de protesten tegen de sloop van het ov´.