fbpx

Negen dagen minder treinen rond Schiphol

Door werkzaamheden aan het spoor rijden er van zaterdag 17 t/m zondag 25 juni minder treinen rondom Schiphol Airport. Treinreizigers krijgen daardoor te maken met een extra reistijd van 15 tot 30 minuten.

Zo vervallen alle Intercity Direct treinen tussen Amsterdam en Rotterdam. Vanuit Amsterdam Centraal moeten alle treinreizigers naar Schiphol overstappen op station Amsterdam Sloterdijk. Tussen Sloterdijk (spoor 9/10, Hemboog) en Schiphol pendelt vier keer per uur een Sprinter. In de nacht en late avond moeten treinreizigers tussen Amsterdam Sloterdijk en de luchthaven de bus nemen. “Op de stations worden extra servicemedewerkers ingezet om reizigers te assisteren. Op station Amsterdam Sloterdijk rijdt overdag een speciaal treintje over het plein tussen het station en de Hembooghalte (sporen 9/10) voor reizigers die slecht ter been zijn of met veel bagage reizen,” schrijven NS en ProRail in een persbericht.

Tussen Amsterdam Zuid en Schiphol rijden door de werkzaamheden eveneens minder treinen. Alleen op 19 en 20 juni is hier de dienstregeling normaal. Op het moment dat er tussen Amsterdam Zuid en Schiphol aan het spoor wordt gewerkt, valt ook de helft van het aantal intercity’s uit tussen Lelystad en Schiphol Airport.

Tijdens de buitendienststelling vervangt ProRail wissels, spoorstaven en dwarsliggers en wordt de wisselverwarming vernieuwd. Dat geldt ook voor de rijdraad (kabel bovenleiding). Tegelijkertijd wordt ook de elektronica van de Singelgrachtbrug vervangen.

 

0 0 stemmen
Artikel waardering
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Laurens Smid
7 jaren geleden

ProRail leert het nooit af om voor de zoveelste keer werkzaamheden uit voeren rond Schiphol in de zomer maanden.
Waarom moet nu ineens groot schallige werkzaamheden worden uitgevoerdt de afgelopen jaren lag het spoor er geregeld uit dan had men dit tegelijk kunnen aanpassen
Nu worden weer veel toeristen en vakantie ganger de dupe van de slechte bereikbaarheid van Schiphol.
ProRail is het contact met de reizigers volledig kwijt. Rover heeft al verschillende keren aan de bel getrokken dat er in de zomer periode groot schalige werkzaamheden word uitgevoerd!

Dries Molenaar
7 jaren geleden
Antwoord aan  Laurens Smid

U heeft liever dat het tijdens de gewone werkweken gebeurt?

Dries Molenaar
7 jaren geleden
Antwoord aan  Laurens Smid

U heeft liever dat het tijdens de gewone werkweken gebeurt?
Er is overigens een vacature bij ProRail voor de planning. U lijkt mij de uitgelezen kandidaat. U heeft toch wel fatsoenlijk diploma’s en aantoonbaar kennis van zaken?

Thierry
7 jaren geleden

De treinen tussen Den Haag en Groningen/ Leeuwarden zitten nu al overvol tussen Lelystad en Amsterdam Zuid, dat gaat dus interessant worden om een staanplaats met zuurstof te vinden. NS kennende worden de resterende treinen niet verlengd.

Anoniem
7 jaren geleden

precies, wedden dat ns met enkele sprinters gaat rijden ipv dubbeldeksmaterieel?