fbpx

NS: treinkaartjes delen creatief

06 nov 2013 17:03

Een woensdag opgestarte pagina ´Treinkaartje delen Utrecht Centraal´ ontvangt op facebook duizenden likes. Via de pagina kunnen treinreizigers aan anderen laten weten zij hun ongestempelde treinkaartje hebben achtergelaten. De NS heeft in een reactie laten weten het initiatief creatief te vinden. Ze wijzen er echter op dat reizigers op deze manier gebruik maken van een dienst waar niet voor betaald wordt.

Veel mensen vinden het ´zonde´ als ze voor een ritje met de trein een kaartje hebben gekocht, maar dat deze vervolgens niet wordt gecontroleerd. Dit was inspiratie genoeg om via een Facebookpagina deze ´ongebruikte´ kaartjes anoniem door te geven aan een volgende reiziger. 

´Tarieven bereiken bovengrens´
Aan Tros Radar laten de initiatiefnemers weten voornamelijk een boodschap te willen afgeven, omdat ´de tarieven in het OV de bovengrens bereikt hebben´. Daarnaast geven ze aan de NS op geen enkele manier te willen benadelen. Toch worden de Nederlandse Spoorwegen wel gedupeerd door de actie. Immers, door het initiatief zullen sommige mensen geen treinkaartje kopen, waardoor het spoorbedrijf omzet mist.

Creatief
NS noemt het initiatief creatief. De NS wijst er wel op dat mensen die reizen met een ´tweedehands´ treinkaartje, gebruik maken van een dienst waar niet voor betaald is. "Uiteindelijk wordt met de inkomsten die NS van de betalende reizigers ontvangt een zo optimaal mogelijke dienstverlening aan de klant gefinancierd, maar worden ook de salarissen van de conducteurs en andere NS-medewerkers betaald´´, liet een NS-woordvoerder weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *