fbpx

Ook geen Eurostar treinen door staking NMBS

Door een staking van de Belgische Spoorwegen (NMBS) zullen er geen Eurostartreinen rijden tussen Brussel en het Verenigd Koninkrijk op 5 november 2009. Een algemene 24-uurstaking zal aanvangen om 22.00 u woensdagavond en zal duren tot donderdagavond 22.00 u. Eerder werd al bekend dat de Thalys door de staking niet zal rijden.

De staking heeft tot gevolg dat het station Brussel-Zuid en de rest van het Belgische spoorwegnet gesloten zullen zijn. Dit betekent dat er geen treinverkeer mogelijk is tussen Brussel en Rijsel.

Eurostar raadt iedereen die vanuit Nederland via Brussel naar Londen reist aan om zijn reisplannen te wijzigen en zijn tickets om te ruilen voor een reis op latere datum. Reizigers kunnen ook een terugbetaling krijgen door contact op te nemen met hun initieel verkooppunt. Reizigers kunnen voor meer informatie terecht op eurostar.com en nsinternational.nl of kunnen contact opnemen met NS International Klantenservice op 0900 – 9296 (0,35 euro p.m.).

Daarnaast de volgende aanpassingen:

  • Op woensdag 4 november zal de trein met vertrek vanuit Londen naar Brussel om 19u34 (trein 9158) niet verder rijden dan Rijsel.
  • Op donderdag 5 november zal alleen de trein met vertrek vanuit Londen om 19u34 (trein 9158) rijden tot Brussel via Rijsel, ervan uitgaand dat de Belgische hogesnelheidslijn weer open gaat om 22.00 u. Er zijn maar zeer weinig tickets beschikbaar voor deze trein.

Eurostar zal min of meer normaal rijden tussen Parijs, Ashford International, Ebbsfleet International en Londen. Sommige treinen zullen uitzonderlijk een extra stop in Lille inlassen.

Eurostar hervat zijn normale dienstregeling op vrijdag 6 november.