fbpx

Opnieuw staking bij Franse Spoorwegen

De Franse Spoorwegen staan bekend om de vele stakingen. En ook nu weer maken ze die naam waar. Vanaf dinsdag 6 april  20:00 uur tot donderdag 8 april 8:00 uur zijn er in Frankrijk beperkingen door een nieuwe staking van de SNCF.

Vooral woensdag zal er veel hinder zijn van de staking van de Franse spoorwegen. De Thalys Amsterdam – Parijs en de Eurostar Parijs – Londen heeft echter geen last van de staking. De TGV treinen vanuit Brussel rijden ook vrijwel allemaal. Een aantal TGV treinen wordt echter ingekort tot Montpellier en Marseille. Twee tal TGV´s van en naar Brussel worden opgeheven.

In heel Frankrijk kunnen er TGV treinen en Corail uitvallen. De Lunea nachttreinen vallen allemaal uit. Ook het treinverkeer Frankrijk – Spanje ondervind ernstige hinder. Zo rijden de Talgo en de Elipsos treinen richting Spanje niet. Tussen Frankrijk – Zwitserland hebben reizigers meer geluk: de TGV´s Parijs – Zürich rijden normaal. Dat zelfde geldt voor de TGV treinen naar Duitsland en Italië.

Het personeel van de Franse spoorwegen staakt vanwege protesten tegen de arbeidsomstandigheden en de daling van het personeelsbestand. Het is bij de SNCF al de derde staking van 2010. De staking wordt gesteund door de twee grootste spoorbonden (CGT en SUD-Rail).