fbpx

Overheidspersoneel het vaakst met het OV

14 sep 2016 22:24

Van de diverse sectoren nemen werknemers in de overheidssector het vaakst het openbaar vervoer. In deze sector gaat 20% met het openbaar vervoer van en naar het werk. In andere sectoren ligt dat percentage beduidend lager. In de sector landbouw, bosbouw en visserij komt vrijwel niemand (afgerond 0%) met het OV naar het werk.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Uit de cijfers blijkt ook dat in bijna alle sectoren meer dan de helft van de werknemers met de auto naar het werk komt. Alleen bij de overheid en horeca blijven die percentages net onder de 50% steken (47% bij de overheid, 42% bij de horeca). Uit de cijfers blijkt verder dat meer reizigers voor het woon-werkverkeer de fiets gebruiken dan het openbaar vervoer.

Volgens het CBS is 8:15 uur het drukste moment van de dag. Dat geldt niet specifiek voor het openbaar vervoer, maar in het algemeen. Tijdens de avondspits reizen er weliswaar meer mensen, maar dat is verspreid over een langere periode, waardoor het piekmoment in de ochtendspits valt. De woensdagavondspits is het allerdrukst: dan zijn er bijna 10 miljoen verplaatsingen. 

Cijfers van CBS per sector over de modal split.