youtube treinreiziger zoeken zoeken

Proef: IC-Bus Eindhoven – Antwerpen door naar Londen

UPDATE. Met ingang van vrijdag 19 december gaat de internationale buslijn Düsseldorf – Eindhoven – Antwerpen tweemaal per week doorrijden naar London. Het betreft een pilot tot 31 januari 2015. Arriva Touring verzorgt deze internationale buslijn in opdracht van Deutsche Bahn.

Reizigers hebben gedurende de pilot in de weekenden reismogelijkheden van en naar London. De touringcars maken gebruik van de overtocht over het Engelse kanaal vanaf Calais naar Dover. De reis van Düsseldorf naar London Victoria Coach Station bedraagt 10,5 uren. Deze buslijn wordt uitgevoerd door dubbeldekker touringcars die van alle gemakken zijn voorzien. Zo is er een toilet aanwezig.

Vanuit Eindhoven kan er al vanaf 19 euro naar Londen gereisd worden. vanaf Antwerpen zelfs vanaf 14 euro. Tarieven zijn op basis van een enkele reis. Zowel NS International als bahn.de verkopen in het algemeen tickets voor de IC-Bus. De nieuwe verbinding naar Londen lijkt echter bij NS International nog te ontbreken. Op Twitter zegt NS International dat de bus zal worden toegevoegd aan de verkoopsystemen als na de proef de bus een succes blijkt te zijn.

De bus rijdt gedurende de pilot op de vrijdagavonden en zaterdagavonden van Düsseldorf (vertrek 21.30 uur, 23.05 uur uit Eindhoven) naar London. De aankomst in London is dan de volgende ochtend om 07.00 uur. De terugreis is op zaterdag- en zondagavond (vertrek 20.15 uur) en de bus komt dan de volgende ochtend om 5.55 uur in Eindhoven aan, en later op de ochtend (7.38 uur) weer aan in Düsseldorf.

Vanuit Amsterdam rijden ook de Franse spoorwegen met iDBUS een dagelijkse busdienst naar Londen. Verder rijdt ook MegaBus (onderdeel van Stagecoach) vanuit Amsterdam naar Londen. Net als EuroLines, die tot een paar jaar bijna de enige was met internationale busdiensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.