fbpx
Foto: GVB

ProRail sluit nieuwe sporen aan tussen Utrecht en Driebergen

23 nov 2012 20:13

Spoorbeheerder ProRail sluit aankomend weekend, 24 en 25 november, nieuwe sporen aan tussen Utrecht en Driebergen. Het werk, dat wordt gedaan in kader van het project Randstadspoor, is de volgende stap naar het eindpunt.

De nieuwe sporen zorgen ervoor dat het treinverkeer makkelijker kan doorstromen en dat er meer treinen kunnen rijden. Het project Randstadspoor loopt sinds 2005 en omvat de bouw van zeven nieuwe stations, waaronder het medio 2013 klaar zijnde Utrecht Leidsche Rijn tussen Utrecht en Woerden, het bouwen van keersporen om frequenties te kunnen verhogen en het bouwen van twee dive-unders, waarmee treinen elkaar ongelijkvloers kunnen kruisen en elkaar dus niet hinderen.

Een aantal weekenden geleden heeft ProRail het laatste werk verricht tussen Utrecht en Houten. Daar werd het aantal sporen verdubbeld om Intercity´s en Sprinters elkaar niet te laten hinderen.

Dit weekend, 24 en 25 november, rijden er geen treinen maar bussen tussen Utrecht Centraal en Driebergen-Zeist. Tussen Driebergen-Zeist en Arnhem rijden vervolgens twee in plaats van de reguliere vier Intercity´s per uur. Tussen Driebergen en Rhenen rijdt gewoon elk halfuur een Sprinter. Reizigers tussen Utrecht en Nijmegen rijden het best om via Den Bosch.