fbpx

Thalys: 30 minuten voor vertrek aanwezig

23 nov 2015 22:09

Thalys-reizigers die hun reis starten in Parijs of Brussel dienen 30 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Dat is het gevolg van extra veiligheidscontroles. In Antwerpen zijn er ook extra veiligheidscontroles. Vanuit Nederland hoeven treinreizigers niet eerder aanwezig te zijn.

De maatregelen gelden in België ook voor de TGV en ICE. Eurostar-reizigers moeten altijd al 30 minuten voor vertrek aanwezig zijn. De veiligheidscontroles in België zijn een gevolg van het hoge dreigingsniveau in het Brusselse Gewest. Het kan zijn dat reizigers op stations worden gevraagd hun identiteitspapieren te laten zien. Ook kan bagage worden gecontroleerd.

Deze extra veiligheidsmaatregelen gelden niet voor reizigers die vanaf Amsterdam met een Thalys-trein naar Brussel reizen, zei een woordvoerster van Thalys. Wel moeten Nederlanders die in Parijs op een Thalys-trein richting Amsterdam stappen een half uur van tevoren aanwezig zijn wegens de controles.

Verder rijdt de metro in Brussel sinds dit weekend niet, dat blijft ook dinsdag zo. Daarna zal de metro waarschijnlijk geleidelijk weer gaan rijden. De trams in Brussel rijden deels.

(c) ANP / Treinreiziger.nl