fbpx

Trein + Auto huren

20 aug 2012 10:23

Vanuit Den Bosch rijden er iedere zomer autoslaaptreinen naar Italië. Vanuit Düsseldorf rijden het hele jaar door autoslaaptreinen naar diverse bestemmingen in Duitsland, Italië en Oostenrijk. Maar behalve de autoslaaptrein is er uiteraard ook de optie om met de trein op vakantie te gaan en een auto te huren.

Dat kan bijvoorbeeld bij Sixt. Van Sixt heeft in Nederland tientallen haal & brenglocaties, waaronder Amsterdam Centraal. Maar ook in het buitenland heeft Van Sixt bij tientallen treinstations haal & brenglocaties voor huurauto´s. Bijvoorbeeld in Frankrijk op de stations Valence TGV en Avignon TGV. Deze stations zijn in de zomer rechtstreeks per Zon-Thalys bereikbaar. Maar ook in, Lyon Part Dieu en in Parijs kunnen er auto´s worden afgehaald bij het station. 

In Zwitserland kan er bij Sixt alleen op station Basel Bad een auto gehuurd worden. Treintickets Amsterdam – Basel Bad zijn bij NMBS Europe en Bahn.de al verkrijgbaar vanaf 39 euro. Uiteraard kunt u ook verder reizen per trein. Zwitserland staat immers bekend om het goede OV netwerk.

In Duitsland en België zijn er ook tal van stations met huurmogelijkheden van een auto. U kunt er ook voor kiezen om de auto in te leveren bij een andere locatie. Dat is handig als u een rondreis deels per trein en deels per auto wilt afleggen.