fbpx

Veel werkzaamheden deze zomer op het spoor

21 jun 2013 15:30

Komende zomerperiode werkt ProRail door het hele land aan het spoor. Volgens ProRail is dat nodig om in de toekomst meer treinen te kunnen laten rijden. Ook moet het aantal storingen door de werkzaamheden afnemen. Belangrijke werkzaamheden deze zomer:

27 juni t/m 11 juli – Den Bosch – nieuw spoor
Bij Den Bosch gaat de volledige noordkant van het station op de schop. Van 27 juni t/m 11 juli werkt dagelijks 400 man aan de vernieuwing van het spoor. De brug over de rivier de Dieze wordt gesloopt en een stillere spoorbrug wordt geplaatst. 

6 juli t/m 18 augustus – Enschede – nieuw spoor
Het spoor rond station Enschede is aan vervanging toe. Van 6 juli tot 18 augustus wordt het complete spoor rond Enschede vernieuwd. Alle sporen worden eruit gehaald en nieuwe sporen teruggeplaatst. Het toekomstige spoor rond Enschede wordt voor de omgeving stiller.

6,7 juli – Amsterdam/Schiphol – Verdubbeling sporen
In het weekend van 6 en 7 juli wordt tussen Amsterdam en Schiphol gewerkt aan de verdubbeling van het spoor. Door de verdubbeling kunnen er in de toekomst meer treinen rijden op het traject Schiphol Amsterdam Almere Lelystad.

6 juli t/m 14 juli – Meppel – Heereveen – nieuw spoor
Tussen Meppel en Heerenveen wordt de grootste spoorvernieuwingsmachine van Europa (Switelsky) ingezet. Over een traject van 23 kilometer worden spoor en bovenleiding vernieuwd.

25 juli – Nijmegen Lent – nieuw station
Op 25 juli wordt bij Nijmegen Lent een nieuw station geopend. Het station vervangt het oude station van Nijmegen Lent en heeft een onderdoorgang en een spectaculaire kap.

Gevolgen voor het treinverkeer
De werkzaamheden hebben invloed op het treinverkeer. Waar treinen niet rijden wordt gezorgd voor vervangend vervoer. Reizigers wordt geadviseerd zich voor vertrek goed voor te bereiden.