fbpx
Foto: Stefan Verkerk

Afgestudeerd? Bestel dan gratis het Dal Voordeel abonnement

17 okt 2018 1:06

Ben je net klaar met je studie? Dan kun je niet meer onbeperkt gratis met de trein reizen. Maar niet getreurd: speciaal voor jouw heeft NS een aanbieding. Ex-studenten kunnen namelijk één jaar gratis 40% korting ontvangen in de daluren. Normaal kost zo’n abonnement 50 euro. Wil je liever een ander NS-jaarabonnement? Dat kan ook. Dan krijg je € 50 korting.

Profiteer nu

Hoe werkt het?

Als je klaar bent met studeren, moet je als ex-student je studentenreisproduct beëindigen. Dat kun je regelen via de NS-kaartautomaat. Wacht vervolgens minimaal 48 uur, en daarna kun je via de site van NS een gratis Dal Voordeel abonnement bestellen. Dit moet wel binnen drie maanden nadat je het studentenreisproduct hebt beëindigd. Als je het Dal Voordeel abonnement bestelt lijkt het in eerste instantie € 50 te kosten. Dat is de normale prijs van het abonnement. Om € 50 korting te ontvangen vul je op de pagina ‘Overzicht van uw bestelling’ een actiecode in.

Welke actiecode heb ik nodig?

Op de pagina ‘Overzicht van uw bestelling’ vul je in het veld actiecode het woord ‘exstudent‘ in, met daarachter de 16 cijfers van jouw OV-chipkaart, bijvoorbeeld: EXSTUDENT1234123412341234. Mocht je ondernemer zijn en een zakelijk abonnement willen, dan kun je ook voor de NS Business Card kiezen. Vul dan op de pagina ‘Controleren’ in het actiecodeveld het woord ‘zakelijk’ in, direct aangevuld met de 16 cijfers van jouw OV-chipkaart, bijvoorbeeld: ZAKELIJK1234123412341234.

Wat moet ik verder nog weten?

Alleen het eerste jaar ontvang je € 50 korting. Je kunt de € 50 korting gebruiken voor vrijwel alle NS abonnementen, maar niet voor de nieuwe NS Flex abonnementen. Deze actie is niet alleen beschikbaar voor ex-studenten, maar ook voor langstudeerders die hun studentenreisproduct (OV-studentenkaart) niet meer kunnen gebruiken. Deze groep moet echter gebruik maken van een andere actie. Langstudeerders vullen op de pagina ‘Overzicht van uw bestelling’ in het actiecodeveld het woord ‘student’ in, met daarachter de 16 cijfers van de OV-chipkaart, bijvoorbeeld: STUDENT1234123412341234.

5 gedachten aan “Afgestudeerd? Bestel dan gratis het Dal Voordeel abonnement”

 1. Karel Jansen schreef:

  Afgestuurd zal afgestudeerd moeten zijn.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Oeps. Stomme fout. Direct aangepast

  2. Johan schreef:

   Er zou überhaupt niet afgestudeerd moeten staan, want daar heeft het niets mee te maken. Het gaat om het moment waarop je voor het eerst je studentenreisproduct beëindigt. Bij studievertraging, bij een wisseling of onderbreking van studie of een periode in het buitenland is dat al eerder dan het afstuderen. Probeer je hier dan pas gebruik van te maken als je afstudeert, zijn die 3 maanden om en vis je achter het net.

   De NS-klantenservice is daar via het NS-forum tig keer op gewezen, maar ze blijven verkeerde informatie hierover verspreiden.

 2. Sebastiaan schreef:

  Enig idee hoe het werkt als je een jaar gebruik hebt gemaakt van het dal voordeel abonnement? Ik maak er gebruik van sinds 11 september 2018, en vraag me af of ik het zelf tijdig stop moet zetten (zoals mijn studentenreisproduct destijds).

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Normaal gesproken worden automatisch nadien qz, tegen het tarief van 50 euro per jaar. Geen idee of dit ook hier geldt, ik denk het wel.

Reacties zijn gesloten.