fbpx

Automatisch opwaarderen OV-chipkaart

08 jan 2017 15:10

Heb je er genoeg van om iedere keer saldo te moeten opwaarderen met je OV-chipkaart? Als je een persoonlijke ov-chipkaart hebt kun je voortaan je saldo automatisch laten bijvullen met 10, 20 of 50 euro. Dat bedrag wordt dan per automatische incasso van je bankrekening afgeschreven.

Heb je een anonieme ov-chipkaart? Dan is dit niet mogelijk. Maar bij een persoonlijke kaart wel. Je kunt automatisch opwaarderen online aanvragen. Je hebt daarvoor wel een account nodig bij ov-chipkaart.nl. Heb je die nog niet? Dan kun je die hier aanvragen. Vervolgens moet je persoonlijke ov-chipkaart nog koppelen aan je account. Zie op de pagina saldo checken uitleg hoe dat moet. De eerste keer moet je een betaling van 1 cent per iDEAL doen om daarmee de machtiging af te geven. Overigens kun je automatisch opwaarderen ook eenvoudig aanvragen met dit formulier. Dat moet je dan per post opsturen.

Met automatisch opladen wordt het saldo automatisch aangevuld met het door jouw gekozen bedrag als je niet meer genoeg saldo hebt om te kunnen inchecken. Het gekozen bedrag wordt direct bijgeschreven bij het saldo op de kaart, waardoor je toch kunt inchecken. Later wordt het bedrag alsnog van je bankrekening afgeschreven. Dat is meestal pas een paar dagen later, maximaal 15. Bij de automatische incasso wordt vermeld op welke datum en tijd het saldo automatisch is aangevuld.

Automatisch opwaarderen is weliswaar niet beschikbaar voor houders van een anonieme ov-chipkaart, maar soms zijn er wel andere alternatieven. Zo kunnen reizigers in Amsterdam (GVB) en Rotterdam (RET) reizen op rekening. Op één factuur kunnen dan de kosten van meerdere ov-chipkaarten worden gefactureerd. Je betaalt dan pas achteraf. Ook hier wordt de factuur betaald door automatische incasso. Reizen op rekening is in de meeste regio’s van Nederland nog niet beschikbaar.

In de toekomst moet het ook mogelijk worden om te reizen met de bankpas. Wanneer dat de realiteit wordt, is nog onduidelijk. Dat zou best nog wel een paar jaar kunnen duren.

0 0 stemmen
Artikel waardering
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
V. GELDER
6 jaren geleden

WAT KOST RETOER AMSTERDAM HOORN

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  V. GELDER

Raadpleeg even onze prijsvergelijker: http://www.treinreiziger.nl/prijsvergelijker

V. GELDER
6 jaren geleden

geen

Rob
5 jaren geleden

Waarom kan je een anonieme OV-chip niet automatisch opwaarderen?? Als er door een geregistreerd iemand wordt betaald, maakt het toch niet uit wie er met de kaart reist …?

Ik wil voor (buitenlandse) gasten altijd een opgeladen kaart hebben klaarliggen, zonder ze uit te hoeven leggen hoe ingewikkeld het hier allemaal werkt. Dan hoef ik ze alleen maar te vertellen, dat ze moeten in- en uitchecken

Anoniem
3 jaren geleden
Antwoord aan  Rob

Tussen de haperingen door dat heb je met kinderschoenen

Mariska Nagtegaal
2 jaren geleden

Hoe kan ik controleren of mijn ov chipkaart nog steeds automatisch wordt opgeladen?
Of is dat vervallen omdat ik nu een dal abonnement heb sinds 1 Januari jl.?
Eerder had ik een abonnement zonder die daluren.