fbpx

ICE Amsterdam – Basel

Met de trein naar Zwitserland? De ICE Amsterdam – Basel rijdt dagelijks. Daarnaast kunt u op deze route ook gebruik maken van de City Night Line Amsterdam – Zürich. In 6 uur en 43 minuten rijdt de trein van Amsterdam naar het Zwitserse Basel. Treintickets naar Basel per ICE zijn beschikbaar vanaf € 82,-.

In de trein
De ICE Amsterdam – Basel is van alle gemakken voorzien. Zo heeft u bij uw zitplek een stopcontact en is er in de trein een bar / bistro rijtuig aanwezig. Ook zijn er compartimenten voor families en zijn er rijtuigen waarbij de bereikbaarheid voor mobiele telefoons extra verbeterd is. Bovendien zijn alle zitplaatsen van audio aansluiting (zes kanalen). Uiteraard is de trein ook geschikt voor minder validen en is er een baby verzorgruimte aanwezig.

1e klas
Reizigers in de 1e klas kunnen bovendien in de ICE Amsterdam – Basel rekenen op extra services. Zo zijn er (Duitse) kranten aanwezig, en kunt u rekenen op catering bij de zitplek. De stoelen zijn in de 1e klas uiteraard ruimer en comfortabeler (leren stoelen). Ook de beenruimte is groter. Zowel in Nederland, Duitsland als Zwitserland kunnen eerste klas reizigers bovendien terecht in speciale lounges.

Dienstregeling
De ICE Amsterdam – Basel rijdt dagelijks. Rond feestdagen is de dienstregeling soms aangepast. De trein vertrekt in de ochtend van Amsterdam Centraal station en stopt verder in Nederland te Utrecht Centraal en Arnhem. In Duitsland stopt de trein in Oberhausen, Duisburg, Düsseldorf, Keulen, Siegburg / Bonn, Frankfurt Flughafen, Mannheim, Karlsruhe, Offenburg en Freiburg. Daarna rijdt de trein door naar Basel. In Basel stopt de trein te Basel Bad en Basel SBB. Vanuit Basel vertrekt de trein in het begin van de middag weer terug naar Nederland. Zie hier de dienstregeling van de ICE Amsterdam – Basel.
Op de route Amsterdam – Basel rijdt ook een rechtstreekse CityNightLine. Daarnaast zijn er verbindingen met overstaps. Bijvoorbeeld via de ICE Amsterdam – Frankfurt, waar er te Frankfurt Flughafen overgestapt kan worden naar Zwitserland.

Treintickets
Voor de ICE Amsterdam – Basel zijn er zowel flexibele treintickets beschikbaar, als goedkope. Met een flexibel treinticket kunt u zonder reservering ook gebruik maken van andere treinen op dezelfde route. De goedkopere treintickets zijn aan een trein gebonden. U kunt dan niet of alleen onder voorwaarden gebruik maken van een andere ICE.
Treintickets naar Basel per ICE zijn verkrijgbaar vanaf € 82,-. Wie kiest voor de City Night Line kan goedkoper reizen. Meer over de trein naar Basel.

Eén gedachte over “ICE Amsterdam – Basel”

  1. Lina schreef:

    hallo,

    Waarom werkt de bookings site niet voor hoogsnelheidtreinen?
    asl je naar “direct boeken” gaat gebeurt vervolgens niets?

    alvast bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.